tisdag, september 01, 2009

Handla frukost mitt i natten

På väg hem från jobbet inser jag att jag inte har någonting frukostvärdigt hemma till i morgon. Hade jag jobbat skulle jag kunnat köpa en macka från 7-eleven på vägen, men jag är ledig, och det finns inte en chans att jag slänger på mig kläder och ger mig ut för att handla frukost, och sedan vända och gå hem igen.


Jag får panik av att ha även mina lediga dagar planerade när det är så här mycket att göra på jobbet så jag har absolut ingenting alls inplanerat för morgondagen och Frukost kommer vara dagens stora event. Äggröra med skinka och champinjoner, tänkte jag. Kaffe. Kanske rostat bröd med apelsinmarmelad också. Vi får se.

Och så ska jag sätta mig vid min dator och läsa alla bloggar, alla textsfromlastnight, och fmylifes och se till att jag är ordentligt uppdaterad på lolcat-fronten, men först av allt tänker jag kolla min egen blogg. Visst vill ni skriva i kommentarfältet och berätta lite om vilka ni är?
Zofy, Summer och alla andra som kanske läser men sällan kommenterar. Någonting i stil med hur gamla ni är och vilken stad ni kommer ifrån, eller vadsomhelst som ni vill dela med er av? Så kan jag sitta här och lära känna er lite bättre under tiden jag äter frukost i morgon. Bra va?

24 kommentar(er):

Nikku sa...

jag gillar pannkakor.

Unknown sa...

Jag med! :-)

Pauline sa...

frukost är världens bästa grej. Jag gillar yoghurt med skivad banan, en god fralla med ost eller marmelad eller nutella. gärna ett perfekt lagom kokat ägg som jag bara äter halva av eftersom jag är proppmätt efter frallan och yoghurten och bananen. och kaffe och en tidning och gärna ett lagom svårt korsord på det. har jag sagt att jag gillar frukost? annars är det Lund som gäller. och 23 är jag. :)

Viktoria Tengelin sa...

Jag heter Viktoria och är 19 år, bor i Göteborg! Du har träffat mig i Tokyo en gång när vi båda var ute och svängde våra lurviga! Och jag flyttar också till Japan, i januari =) För minst ett år framåt, förmodligen mer =) Hur länge planerar du att stanna förresten, Rim? Kram!

Rim sa...

Men pannkakor blir man så stinkig av i håret och kläderna. Dessutom var jag tvungen att laga pannkakor till middag varje torsdag under det året jag jobbade som au pair här, så jag har nog fått lite, bara lite, avsmak för pannkakor.

Pauline, det känns som om vi är själsfränder på nåt sätt.

Viktoria, dig minns jag. På Atom var det, va? Jag är nog kvar ett bra tag. Jag har ju precis kommit hit!

KuriÅsa sa...

Jag heter Ozzy. Jag bor i Göteborg. Jag är äldre än vad jag ser ut som. Jag är populär. Jag är ditt fan.

Men allt det där vet du ju redan!

FunkyTown sa...

Tro det eller ej, men jag bakade bröd till min frukost i går. Första gången i mitt liv...Men det var värt det! Nu skall jag iväg till första dagen på skolåret!
Ha det fantastiskt!
Kram!

Quarter Void sa...

Jag är 19 år. Jag har även följt din blogg sen du startade den, fast mest som lurker, jag är lite jobbig på det sättet. Jag tänkte att om jag springer på dig i Tokyo nån gång under det närmsta året så skulle du inte veta om att jag vet en del om dig redan. Fast nu avslöjade jag ju mig så det sket sig. Hm.

Quarter Void sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Summer Nyfiken sa...

26, bor/jobbar i Uppsala, lägger alldeles för mycket värde på sprit och tees (hmm det där lät som en A-lagare med en fetish för t-shirts). Är en sucker för hotellfrukost buffér, så att ibland ta sig upp tidigt å knata ner till radisson eller något liknande hotell och betala surt förvärvade pengar för en stor god buffé, det mår min själ bra av. Din blogg är en av dom få jag följer. Jag har imponerats mycket av hur du hanterat dina med och motgångar. Det påminner en om att man inte är mer än en människa och även om det ibland känns jävligt motigt så löser det sig på ett eller annat sätt. Keep it awsome, peace!

Jakob sa...

Jag heter Bobo, jag är en liten apa på 28 år som bor i Göteborg inte särskilt långt från IKEA. Mina intressen är att spela gitarr, dricka vitt vin och äta semlor. Jag har f.ö snott din syster.

Stefan Nordkvist sa...

Hej hej! Stefan heter jag som sagt, 26år, bor i skövde. Hittade din blogg då jag började planera för mina studier i Tokyo för ett bra tag sedan, och kikar in ett par ggr om dagen nästan =). Mycket kul läsning i din blogg, och den är till skillnad ifrån många andra uppdaterad regelbundet även ;). Kul och se att det går så bra för dig! I januari 2010 åker även jag till japan för studier och stannar 2 år (förhoppningsvis längre ;). Frukost e kung! Dock sprack äggen ja koka imorse ;( så denna dag började lite fel.. men man e ju ledig idag iaf! Hade gott så länge!

Viktoria sa...

Haha japp, Atom var det! Typ mitt favoritställe i Tokyo, förutom Ageha då ^^ Men jag har för mig att du inte gillade Atom så jättemycket?
Stefan: Vilken skola ska du plugga på? Jag ska gå på Manabi, som ligger i Kinshicho.

Lloyd Christmas sa...

Hane
21 år
Örebro

xP

Stefan Nordkvist sa...

Viktoria: ISI´s skola ligger i Tokiwa Palace byggnad, i Shinjuku. Dock har de inte berättat vart jag kommer bo än ;(. Hoppas man inte hamnar långt bort. Du har vart i japan tidigare förstår jag, vad skall du plugga?

Rim: förlåt att jag använder detta inlägg för mina egna frågor lite =/ bara kul o höra att fler skall till japan, hoppas det var ok.

ester sa...

Hej Rim. Ester, vi läste basåret ihop (svårt att fatta hur mycket du minns eftersom jag har läst din blogg sen dess och minns dig rätt väl ;) ). Jag har fortsatt läsa matte på gu, men ser sällan kurt. I förrgår flyttade jag ihop med en 'klasskompis' och idag provade vi ny frukost: frukt- och nötsmoothie. Det är nice eftersom jag inte tål mjölk och tycker bröd smakar illa, och nyttigt får jag för mig att det är också. Jag gillar din blogg mycket (: Kaka

Karin sa...

Tjej, från en smalltown, Västerbotten. Gillar att läsa din blogg från Japan. Mycket bra! Längtar dit igen för att hälsa på brorsan som bor i Nagoya. Trevlig frukost!

Anna sa...

Hejsan! Jag heter Anna, 20 år från Skövde. Jag ska också åka och plugga i Japan i januari 2010 på Manabi. Så vi ses antagligen där Viktoria!

Jag tycker det är jättekul att läsa i din blogg! Du skriver roligt och det är kul att läsa om Japan. Det är nog en av mina favoritbloggar!

Rim sa...

Jag tänkte att det mest var folk som kände mig hemma i Sverige som läste regelbundet, men där tog jag tydligen fel! Roligt att få reda på lite om er.

Ester, jag minns dig säkert så fort jag får se en bild, men med bara namnet var det lite svårt.

Vad roligt att det är så många som ska hit och plugga! Kanske springer vi på varandra i Shibuyakorsningen nån gång!

zofy sa...

Här kommer jag!=D Jag är 19år o bor i Göteborg^^ Går på Handels ekonomprogram för tillfället med kinesiska inriktning. Var såååå nära på att gå japanska inriktning först men jag tänkte att det kanske vore smartare att lära sig mitt modersmål ordentligt först...? Men japanskan släpper jag aldrig! Kommer dock inte kunna besöka Tokyo själv förrän år 2011 som tidigast=(

Anders sa...

Nå, du bad ju om det... :) Anders, 33, bor i Tokyo sedan april förra året. Började läsa din blogg när jag och familjen funderade på att flytta hit, och fastnade i den. Till frukost bakar jag helst eget bröd, gillar inte riktigt japanernas fluffbröd och att hitta vettiga (läs billiga/prisvärda) bagerier är lite trixigt.

Rim sa...

Zofy: Ball! Kinesiska är jävligt vackert!

Anders: Roligt! Jag önskar jag kunde baka mitt egna bröd, men jag har ingen ugn. Bara en micro med ugnsfunktion. Fast man kanske kan bara i riskokaren? Det kan man säkert!!! Ska genast googla.

Är det några fler som vill ge sig till känna?

hejdetärrasmus sa...

hi.
my name is rasmus, and i'm a rimoholic.

Rim sa...

Åh, puss!