torsdag, oktober 22, 2009

Stendog visst lite där.

Efter tre veckors planerande kom då äntligen dagen då vi skulle göra en stocktake för Harajukubutiken. För er som inte vet vad en stocktake går ut på så innebär det kort och gott att man räknar alla plagg man har i butiken och på lagret för att kontrollera hur mycket svinn man har. Man delar upp alla golv i väldigt små områden och knappar in exakt hur många plagg à xxxx pris man har just där, och sen måste en kontrollant dubbelräkna 25% av alla områden. Dyker det upp några differenser måste man räkna om det området igen.


Med tanke på hur det gick första gången när vi gjorde en stocktake i Harajuku "på prov" och till slut fick ge upp på kontrollräkningsdelen, så gick det väldigt bra den här gången. En minut innan butiken öppnade hade vi räknat 100% av alla områden och laddade in de sista två procenten av kontrollräkningen. (Sen att butiken såg ut som fan när vi öppnade är en annan femma, men stocktake blev vi i alla fall klara med.) Vi som var ansvariga för stocktake-planeringen hade sovit ynka två timmar den natten eftersom vi slutade vid 01:30 och var tillbaka i butiken klockan 06:00. Helt självvalt, men förvandlades till en zombie så fort det var klart att vår stocktake var färdig.
Gick och la mig vid 22:30 igår kväll och vaknade idag av att min telefon ringde.
Jag hade försovit mig. Aldrig försovit mig förut, men lyckades på något vis sova mig igenom alla mina fem alarm och blev väckt av min trainee som undrade vart jag var.
Skamligt!!!!

4 kommentar(er):

cecilia sa...

Alltså snälla, säg att du i alla fall får sjuk övertidsersättning för alla de slavtimmar du lägger ner på det där jobbet?

Vickan sa...

Det är verkligen starkt av dig att jobba så här mycket, men det är nog bra att som du tidigare skrivit om play hard snart också.. Ska bli kul att ta del av vad som händer då (:

zofy sa...

Absolut inte skamligt - mänskligt!!

Rim sa...

Skrattar högt åt ordet övertidsersättning. Och måste berömma Sverige som har så starka fack att det här aldrig skulle vara acceptabelt. Men jag har börjat logga allt jobb jag måste göra på min egen tid, bara för att se hur många timmar det egentligen rör sig om...