lördag, juli 23, 2011

Oslo

Får veta, via en polare på Skype, att det varit ett förmodat terrorattentat i lilla Oslo, kanske två, för dryga tre timmar sedan. Någon har sprängt en bomb och några människor har dött (!), och desto fler har blivit skadade. Och sedan har någon tagit sig in på ett SSU-läger, förklädd till polis (sjukt!) och skjutit ner ungdomar.

Det enda jag kan säga är att jag hoppas att de får tag i de här jävlarna snart och att rättvisa får råda så att Osloborna kan känna sig säkra igen.

Fy fan.

onsdag, juli 20, 2011

No surf - Chinatown






Det är tydligen en tyfon på väg mot Japan, så det blev inget surfande häromdagen.
Tråkigt väder gjorde att jag och grabben drog till Yokohamas Chinatown i stället och käkade dumplings.
Jag hade aldrig varit där förut och blev glatt överraskad över att hitta eggtarts!
Mina favoriter från Hong Kong!

söndag, juli 17, 2011


Har upptäckt någonting mycket fint.
Man kan gå upp på grannhusets tak och hänga sin tvätt där.
Eller, som jag tänker göra, lägga sig på en filt och läsa en bok i solen.

Also, kolla vilken enorm rosett jag har i håret!

söndag, juli 17, 2011

Havet igen

Så... jag och le grabb drog ut till Shonan förra helgen och låg mest och solade. Jag har haft så många tsunami-relaterade drömmar på sistone att mest låg och stirrade mot horisonten och spejade efter jättevågor. Helt irrationellt eftersom tsunamis orsakas av jordbävningar och eftersom jag har läst på tillräckligt mycket för att veta att om man är nära nog att se en tsunami med egna ögon är man troligtvis för nära för att undkomma den. (Visste ni att en tsunami kan färdas med upp till 900 km i timmen? Snabbare än en jet, alltså).

Men det kom ingen tsunamivåg.
Så i morgon ger vi oss ut igen.
Kanske till och med dristar mig till att hyra en bräda den här gången.

lördag, juli 09, 2011

Havet!


I morgon blir det premiär för havet!
Jag och le grabb tänker dra ut och lägga oss på en strand, bada litegrann och eventuellt surfa.
Visst är ni extatiska å våra vägnar?

Tänkte lägga upp en bild från förra årets alla surfdagar, men så upptäckte jag att jag redan fört över dem till en extern hårddisk, så här kommer en bild på lite random vatten i stället. Kul!

onsdag, juli 06, 2011

ny favorit

Så vad har jag gjort sen sist, undrar ni?
Partajat i gamla goda gaydistriktet i nichome där jag blev av med en cardigan och kastade vatten på en otrevlig bartender, satt upp rean på H&M, haft parkhäng med Ken och Kiku i yoyogiparken mitt i natten för att fira att sommaren har kommit, skaffat mig några nya vänner, och några nya fiender (inte sant, men det klingar rätt fint, eller vad säger ni?) och skaffat mig en ny favoritbar någonstans mellan Shibuya och Shinsen. Jag hade aldrig upptäckt den om det inte vore för att jag brukar cykla förbi den på väg till jobbet. Häromdagen kikade jag och Kiku in efter jobbet för att ta oss en enda öl, men det var så mysigt, och bartendern var så trevlig och pratglad att det slutade med att vi satt där i ett par timmar.
På bilden längst ner har jag också hittat en ny bästa vän. En färgglad döskalle som innehåller tequila. Visst är vi lika?