onsdag, oktober 31, 2012

Kallt ute, kallt inne, kallt i sinne...

Och hur är vädret i Tokyo denna dag, undrar ni?
16 grader och lite mulet.
Hur är vädret inomhus?

Ungefär freaking samma!

Fryser fingrarna av mig här!
Tokyo, dags att börja isolera hus snart kanske?
Jag skiter i att det är skitvarmt på sommaren, det är banne mig det värsta som finns att komma hem, slänga av sig jackan och frysa mer inomhus än vad man gjorde ute.

Dags att börja tända värmeljus.

onsdag, oktober 31, 2012

Surdegen...

Visste ni att det tar ca fyra dagar att lägga en surdegsgrund?!
Är inne på min tredje dag och hoppas att det lyckas på första försöket.
Tydligen blir det lätt fel så att man får börja om...
Nu ligger surgdegsgrunden jag har lagt i en glasburk ovanpå tvättmaskinen (för att den ska hålla sig relativt varm i den här iskalla lägenheten) och surnar...
Håller tummarna för att det blir brödbak i morgon.

tisdag, oktober 30, 2012

Chiiiips!!!

Vad gör jag när jag får saltsug mitt i natten och inte har något saltigt hemma?

Mina egna chips i micron på 3 minuter är vad jag gör!!!

Medalj och beundran mottages i kommentarsfältet.

måndag, oktober 29, 2012

Solig dag

Springer runt i Shibuya i fint, fint soligt väder och letar efter en kosta som ska bli soffbord. Hittills 1 st fantastisk lunch på Shunju (vegetarisk buffé) och 0 kistor funna.


lördag, oktober 27, 2012

Surdeg


Alltså... vitt fluffbröd (som i princip är lika med att äta socker) i all ära, men ibland önskar jag att jag hade brödutbudet i en vanlig Hemköpsbutik.

Eller bara mörkt bröd, för den delen...

Så. Funderar nu på att själv baka surdegsbröd.
Hittar forum och hemsidor och hela communities online som enbart är vigda åt det här med surdegsbröd. Det tar fyra dagar att sätta en deg, hörnni!

Så det är väl bäst att jag drar på mig kängorna på en gång och går och letar upp lite ekologiskt mjöl, dårå...

fredag, oktober 26, 2012

Glass!

Kom just hem, hungrig efter en massa möten och ska strax sätta mig ner och sammanställa ytterligare en jobbgrej innan jag får vara ledig.

Och alla vet att om man jobbar hårt får man äta glass till mellanmål.

Yes!

fredag, oktober 26, 2012

CNN online

Ända sedan jag bodde på hotell i Hong Kong och kunde titta på nyheterna på engelska har jag önskat att jag kunde göra det hemma också.
Nog för att jag pratar japanska, men jag förstår ändå bara ca 60% av det de säger på nyheterna här och vill helst slippa anstränga mig, eller vända mig till grabben varannan minut för att fråga "Vad betyder det ordet?" för att fatta vad de pratar om.

Dessutom är jag lite mer intresserad av det amerikanska valet än vad NHK är, så jag kollade upp hur mycket det skulle kosta att fixa BBC eller CNN till tv:n. Det visade sig inte vara så dyrt, men vi måste borra hål i lägenheten för att kunna dra en sladd mellan satelliten utomhus och tv:n, och ärligt talat är det kallt nog som det är innomhus, så jag gav upp den tanken.

Efter ytterligare lite googlande dock: Lo and behold!

CNN online: http://edition.cnn.com/

Jag och Anderson Cooper är *så här* tajta nu (korsar pek- och långfingret).


torsdag, oktober 25, 2012

Fritids

Har inte fått mitt visum än och får därför inte jobba i butik just nu,
men springer i stället runt och gör lite research i omkringliggande butiker,
samt photoshoppar en Presentation Board om mig själv.
Känns lite som fritids.

Än så länge på min presentationstavla har jag klistrat in gitarrer, kokosnötter och donuts.
Ska bara slänga in lite Bob Marley och Kurt Cobain också, sen kommer jag inte på så mycket mer för att beskriva mig själv... Har ni några idéer om vem jag är så får ni gärna dela med er...


tisdag, oktober 23, 2012

Ted Baker

Vad jag gjorde i Hong Kong var alltså främst inte att lattja runt med mina fantastiska polare, utan att försöka lära mig mer om mitt nya företag, Ted Baker.

Ted Baker är ett klädmärke som de flesta av er, liksom jag, troligtvis inte har hört talas om. Det har funnits sedan 1988, och är rätt stort i hemlandet Storbrittanien, liksom i USA, Canada och andra ställen där de har funnits ett tag. Anledningen till att det är så gott som fullkomligt okänt i oetablerade länder är att företagsfilosofin är att inte lägga pengar på reklam. Helt galet, jag vet, men det faktum att de är så kända trots detta vansinnigt okommersiella vittnar om fantastiskt nöjda kunder och en word-of-mouth-spridning utan dess like.

I alla fall, här ska jag då vara butikschef i den första butiken i Tokyo som ligger i Omotesando. Det kommer bli spännande att ha sin egen lilla butik och allt ansvar som följer med den, och framför allt spännande att återigen vara med när ett nytt märke startar upp i Japan.

Det ska också bli intressant att se hur min personliga stil kommer att förändras. Det tog ungefär två år innan allting i min garderob kom från H&M, så om två år kanske jag förvandlas till en dam som går runt i klänningar och höga klackar hela tiden.



måndag, oktober 22, 2012

Hong Kong I mitt hjärta

Fyra dagar i Hong Kong är allt som behövs för att smälta mitt hjärta. Hela min vistelse var planerad ända ner till minsta halvtimme, men jag lyckades ändå scora träffar med Kiwi, Sora och andra fantastiska själar så gott som varje kväll.

Energin i Hong Kong är annorlunda än i Tokyo. Bland mina vänner hittar jag musiker och aspirerande journalister. Och deras liv är simpla. De vill göra det de tycker är kul och inte så jäkla mycket mer. De gör sin grej helt enkelt. Så sjukt jävla inspirerande.

Jag svär att jag blir yngre varje gång jag åker dit.

söndag, oktober 14, 2012

Bilcafé



Bilcaféet i Nakameguro hette för övrigt Hidari Pocket och killen som serverade kaffet målade fantastiskt fina saker i det!

söndag, oktober 14, 2012

Nakameguro






Det blev inget åkande, utan jag och grabben stannade i Tokyo och chillade i stället. Ena dagen var vi i Ginza och chillade (samma dag som världsbanksmötet hölls där), och andra dagen var vi i Nakameguro.

Anledningen till att vi valde Nakameguro var att vi ville till da Isa, en pizzeria där en trefaldig världsmästare i pizza (?) håller hus. Deras pizza ska enligt ryktet vara godare än italiensk pizza, men det har jag lite svårt att tro på.  Dessvärre fick jag ingen chans att bekräfta ryktet eftersom pizzerian höll på att renoveras när vi kom dit.

I stället styrde vi kosan mot promenadstråket vid floden och hittade ett Thaiställe som var riktigt gott, och en pytteliten affär intill där de sålde pudding i hundra olika smaker. Och sedan kaffe ur en bil på det och en himla massa fönstershoppande i det fina vädret. Bra dag.

tisdag, oktober 09, 2012

Åka bort

I morgon ska jag och grabben åka iväg nånstans och vara borta en natt är det tänkt, eftersom han är ledig i två dagar.
Klockan är 01:46 och vi har inte riktigt lyckas bestämma vart.

Det står mellan onsen (varma källor bad) eller Osaka.

tisdag, oktober 09, 2012

Äppelpaj

Fixade egen fika.
Äppelpaj med vaniljglass. Fina grejer.

måndag, oktober 08, 2012

Hösten är här

Det har blivit höst här nu.
Äntligen.
Missförstå mig rätt, jag älskar sommaren mer än någon annan årstid, men längtar ändå efter hösten.
Det har blivit lite kyligt i Tokyo nu, och jag längtar efter tiden då man kan bulla upp sig i en jacka och dra på sig varv efter varv av halsduk för att hålla sig varm.

Och jag längtar så innerligt efter Göteborg nu.
Inte ens på skämt.
Snålblåsten?
Bring it on.

Att slinka in på något mysigt café, helst Frank's kanske, och sätta i sig en macka eller en kanelbulle och värma sina frusna fingrar på en kopp kaffe. Fan, vad jag kan sakna det.
Här har vi nästan bara opersonligt chica Starbucks och andra inhemska kaffekedjor.

Vill ha varma, mysiga kafeer där man kan sitta och snacka skit i timmar.
Saknar Fika.
Saknar kokosbollar.
Saknar inte arga lappar om att det kostar 5 kr att gå på toaletten. (Vad fan är det med det jävla påhittet? Folk måste väl få kissa!!?!?)

Saknar kanske mest det kravlösa i att umgås över en fika. Att bara sitta och pladdra tills man inte har så mycket att säga längre. Höra spårvagnarna dundra förbi på gatan medan mörkret lägger sig utanför.
Fina grejer, det där med höst i Göteborg.