lördag, januari 25, 2014

15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.

Alltså, ja, jag fattar att det är meningen att man ska blogga en grej om dagen, men jag är lite upptagen, okej?


En grej som, oavsett om jag befinner mig i Göteborg eller Tokyo alltid lyckas frustrera är när kollektivtrafiksvett. Min absolut värsta grej är när folk försöker tränga sig in och kliva ombord innan, alltså innan de som befinner sig i spårvagnen/bussen/tåget har hunnit gå av! Vad fan tänker ni med egentligen!?! vill jag alltid gasta åt dem, men lyckas ofta hålla mig till att fnysa riktigt högt och kasta onda blickar åt deras håll. Har nyligen lagt till en underkategori till detta som gäller mest i Tokyo och heter: om tåget är fullsmockat (som det verkligen kan bli på mornar och när folkslag hem från jobbet) och du står vid dörrarna när 50 pers ska av, kliv förihelvete ut istället för atta stå och klamra dig fast som en jävla mupp så slipper jag tackla dig, på väg ut.

Äre nån som har fler kollektivtrafiksgrejer som driver dem till vansinnets rand får ni gärna skriva dem i kommentarerna så kan vi förundras överdolks dumhet tillsammans.

9 kommentar(er):

Syrran sa...

Jag STÖR MIG på folk som alltid ska SKRIKA åt varandra tvärs över hela jä**a vagnen! Usch, blir frustrerad bara av att tänka på det. Men jag brukar faktiskt säga till (när jag är på dåligt humör och inte orkar höras deras gapande...)

Stefan sa...

Hej!
Jag och tjejen kommer att flytta till Japan om några månader, och jag kom på ett problem jag hade när jag har varit där förut. Jag hittade verkligen ingen vettig deodorant för killar!
Dock så tänkte jag inte alls på att knalla in på HM och kika, vilket kanske var lite dumt.
Jag har ströläst din blogg i några år, och kom på nu på morgonen att:
"Visst fan, Rim LÄR ju ha relativt bra koll på vad som finns på HM i Japan."
Så jag slänger helt enkelt ut frågan här, finns det deodoranter på HM? Typ nån Nivea skulle sitta fint.
Jag antar att de flesta klädmodeller finns i hela världen, men just såna här produkter kanske inte plockas in om det inte finns någon efterfrågan.
Ha det!

Andreas sa...

Måste hålla med "syrran", folk som gör onödigt mycket oljud för att de inte kan sitta brevid varandra på tåget, utan måste sprida ut sig och sen skrika till varandra.

stör mig också när folk breder ut sig och tror att de har rätt till 2+stolare för sig själv, bara för att de inte vill sätta ner sin väska / påse på golvet framför sig.

till "stefan" skulle jag väll rekommendera att kolla i seven eleven / någon affär som heter "donky" något, kommer inte på exakt vad den heter just nu, men det är en större affär som säljer det mesta (mycket skämt saker)

Rim sa...

Tjena Stefan,

Nej! Inga deodoranter eller smink säljs på H&M i Japan än så länge, och kommer sannolikt inte göra det på ett bra tag.

Vet med mig att jag själv hade skitsvårt att hitta deodoranter som inte var i spray-form när jag kom hit, men nu använder jag en sån där crystal-stone grej. Vill du ha nivea (eller liknande "mjuka" deodoranter) rekommenderar jag att du bunkrar upp och tar med dig några när du kommer.

Annars är Donki ett bra ställe att hitta grejer på som Andreas nämnde!

Rim sa...

Roligt att ni som skrev kommentarer också tycks störa er på kollektivtrafiks-ovett! Inte ensam. Yess!

Stefan sa...

Fint Rim!
Har varit in och kikat på Donki ett antal gånger, men jag var inte ute efter deodoranter då, var mest tjejen som tittade på saker.
Jag hade nästan räknat med att plocka med mig ett gäng när jag flyttade, men hade du sagt att det fanns så hade det varit smidigare.
Tack för att du tog dig tid att svara!
Kan du komma på något mer du saknar hemifrån så får du gärna skriva det här, eller kanske göra ett eget blogginlägg om det. Tjejen snackade något om att en osthyvel kanske är fint att ha, medan jag tyckte att: "Ehm, finns det ingen osthyvel så tror jag inte att det finns speciellt många ostsorter där man verkligen behöver hyveln".
Så, såna saker man inte tänker på att man behöver för att man räknar med att det är självklart att det finns. =)

Rim sa...

Haha, helt riktigt med osten. Ordentlig ost, samt osthyvlar, hittar man på IKEA dock. (finns ordentlig ost på andra ställen också, men oftast svindyr…)

Själv brukar jag sakna müsli (AXA's, du vet, den tropiska) för att müsli inte riktigt är en grej här, och när man väl hittar på t.ex. Kaldi, så är det bara "okej" och kostar 60-70 spänn för ett kilo… Annars vänjer man sig så klart vid det mesta. Du lär hitta nån japansk deodorant du gillar så småningom, men det kanske tar ett par felköp innan man hittar rätt.

Stefan sa...

Haha, illa!
Jag tänkte inte ens på att jag skulle sakna müsli, men just den tropiska du säger äter jag en hel del av. =D
Jag brukar vänja mig rätt omgående när jag inte är i Sverige, finns bara en sak jag verkligen har saknat när jag har varit borta. Det svenska kranvattnet. Ingen aning om varför, men det är alltid vad jag saknar. =)
Som sagt, tack för att du tog dig tid!

Ronnie Sandström sa...

Enda gången som jag haft problem med tunnelbanan i Tokyo är i höstas när det varit problem med trafiken pga en tyfon. Jag skulle av i Shiokitasawa, men folk ville absolut inte kliva av eller flytta sig (säkert för att de var rädda att de inte skulle komma på igen). Så jag fick åka vidare tills jag lyckades klämma mig ut och åka tillbaka.