fredag, maj 07, 2010

Veckans vegolunch I



Ok, så såhär blev min första vegetariska lunchlåda.
Är den inte sjukt japansk, så säg?
Tofu/tonfiskbiffar (ok, jag vet, tonfisk är inte vegetariskt, men jag råkade snubbla över receptet och ha precis alla ingredienser hemma... lovar att bättra mig till nästa gång...!), ris med inlagt plommon, och.... eh... vahetere... nån japansk rot som man strimlar och steker med morötter, soja, sesamolja och lite, lite socker... Jättejapanskt och gott. Och tydligen fullt med fibrer. Och en apelsin.

Och det fina är att jag lagade så mycket att det räckte till hela tre halvvegetariska luncher!
Räddar jorden i ett huj här, hörrni!

9 kommentar(er):

Anonym sa...

Svartrot

Jakob sa...

Ja det var riktigt japanskt :)

Ett problem jag har med den här lilla pakten är att jag aldrig någonsin gör matlåda. Jag får väl börja utforska de vegetariska alternativen på restaurangerna i stället.

Viktoria sa...

Fan va gott det låter (och ser ut!! :) ) Nu blev jag hungrig dock bara för det. Ska nog gå och köpa en hamburgare, hoppas det inte låter för mycket som att jag motarbetar din plan! ^^

Anonym sa...

Kan det vara gobō du har med där bland morötterna? :)

Anna sa...

Ser mycket jättegott ut! Japanskt är oftast gott! Härmar här och tar och gör något liknande nästa vecka.

Rim sa...

Japp, goborot!!!!
Härma på!

Vicky, inte prata om hamburgare (som jag älskar!) när jag försöker rädda jorden... schhh....

Pontus N sa...

Sjukt japanskt.

Maggie May sa...

Jag har funderat på en sak när det gäller bento... Äter man maten kall? Om man tittar på serier, typ animé, så äter dom alltid bento i skolan... Men man blir inte riktigt klok på om den värms innan eller om man som sagt äter allting kallt? (Ris, nudlar, friterade räkor osv)

Rim sa...

Japp, japanska bentos görs oftast för att kunna ätas kalla. Faktiskt inte alls så tråkigt som det låter...