fredag, maj 07, 2010
Ok, så såhär blev min första vegetariska lunchlåda.
Är den inte sjukt japansk, så säg?
Tofu/tonfiskbiffar (ok, jag vet, tonfisk är inte vegetariskt, men jag råkade snubbla över receptet och ha precis alla ingredienser hemma... lovar att bättra mig till nästa gång...!), ris med inlagt plommon, och.... eh... vahetere... nån japansk rot som man strimlar och steker med morötter, soja, sesamolja och lite, lite socker... Jättejapanskt och gott. Och tydligen fullt med fibrer. Och en apelsin.
Och det fina är att jag lagade så mycket att det räckte till hela tre halvvegetariska luncher!
Räddar jorden i ett huj här, hörrni!
Labels: Veckans Vegetariska Lunch
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentar(er):
Svartrot
Ja det var riktigt japanskt :)
Ett problem jag har med den här lilla pakten är att jag aldrig någonsin gör matlåda. Jag får väl börja utforska de vegetariska alternativen på restaurangerna i stället.
Fan va gott det låter (och ser ut!! :) ) Nu blev jag hungrig dock bara för det. Ska nog gå och köpa en hamburgare, hoppas det inte låter för mycket som att jag motarbetar din plan! ^^
Kan det vara gobō du har med där bland morötterna? :)
Ser mycket jättegott ut! Japanskt är oftast gott! Härmar här och tar och gör något liknande nästa vecka.
Japp, goborot!!!!
Härma på!
Vicky, inte prata om hamburgare (som jag älskar!) när jag försöker rädda jorden... schhh....
Sjukt japanskt.
Jag har funderat på en sak när det gäller bento... Äter man maten kall? Om man tittar på serier, typ animé, så äter dom alltid bento i skolan... Men man blir inte riktigt klok på om den värms innan eller om man som sagt äter allting kallt? (Ris, nudlar, friterade räkor osv)
Japp, japanska bentos görs oftast för att kunna ätas kalla. Faktiskt inte alls så tråkigt som det låter...
Skicka en kommentar