tisdag, maj 10, 2011

BeirutJomensåatteh, jag drog till Beirut i två och en halv vecka för att hänga med familjen som var där på semester. Jag tänkte att jag skulle försöka beskriva Beirut för er, men det är lite svårt. Det ser typ ut som överallt annars (med undantag för de fallfärdiga/ofärdiga husen som fanns precis överallt).
Maten är typ som överallt annars. (Nej, nu ljuger jag. Vi åt nästan bara kött. Gott grillat kött. Och min nya favorit: tawouk som är grillade kycklingbitar i någon helt fantastisk sås!)
Och shoppingen var rätt fräsig (men inte en enda jävel log mot en i butikerna).
Och folk såg ut typ som de gör hemma (i alla fall en del som jag kunde svurit var svenska på grund av det linblonda håret och de ljusa ögonen), fast med undantag för de beslöjade kvinnorna förstås.
De beslöjade kvinnorna var ganska roliga att titta på.
Inte sällan hade de en sjal på huvudet, men samtidigt en outfit som, förvisso inte lämnade någon hud bar, men ändå satt åt så tajt att man såg varenda sena på kroppen. Jag fattade inte riktigt poängen med det där.   More power to ya, sister, och allt sån't där, men då kan de ju lika gärna ta av sig slöjan också och vara fria på riktigt, tänkte jag, men samtidigt orkade jag såklart inte bry mig sådär helhjärtat.
Och just det, den stora moskén på bilden är den där Libanons forna president ligger begraven.
Till vänster om den stora moskén fanns det en stor kyrka.
Sida vid sida.
Det tyckte jag var fint.

0 kommentar(er):