fredag, mars 09, 2012

Tokyo igen

Tillbaka i Tokyo igen. Hade fantastiskt kul i Hong Kong och blev återigen överrumplad över hur mycket folk anstränger sig för att man ska ha trevligt när man är där. Man blir faktiskt jävligt varm i hjärtat. Sedan kunde jag också konstatera att 4 dagar (om man räknar bort ankomst- och avresedagarna som är för korta för att man ska hinna med att göra någonting vettigt) är alldeles för lite för att hinna med allt man vill se, äta och göra. Det kunde jag i och för sig anat i förväg, men jag har nog aldrig varit med om en stressigare resa, och det är väl inte riktigt så man ska tillbringa semestern. Som tur är har jag tre dagar ledigt nu när jag är hemma i Tokyo, och den sista av dem, idag, tänker jag tillbringa på IKEA. Hotellet vi var på hade nämligen en ganska hård säng vilket var förvånansvärt skön, och har fått mig att ogilla min egen, mjuka säng så pass mycket att jag funderar på att köpa en ny.

5 kommentar(er):

Anonym sa...

HK är najsisch!

Anonym sa...

Hej! Grym blogg du har :) Jag är också väldigt sugen på att flytta till Japan! Ska läsa lite japanska nu i 1 år. Vill ha tips! Är det svårt att få jobb, med språket? Hur går man tillväga med boende osv.. Mvh Lina

Rim sa...

Tja Lina,

Läsa i ett år låter jättebra, och rekommenderas varmt om du funderar på att flytta hit.
Det är inte språket du ska oroa dig för, det är visumet! Fram till nu har det varit väldigt svårt att få arbetstillstånd i Japan för utlänningar som inte är specialister av något slag, men de jobbar faktiskt på att göra det lite enklare. På ett år får man med sig baskunskaper i Japanska vilket gör det mycket enklare att lära sig mer när man väl är här. Om du efter ett års plugg är osäker på din japanska kanske ett halvår som utbytesstudent gör susen!

Anonym sa...

Hej!
De jobbar alltså på att förenkla för utlänningar som vill jobba i Japan. Har du nåt tips på var man kan läsa mer om detta samt har du nån koll på NÄR de funderar på att genomföra förenklingen?
mvh
C

Rim sa...

Sorry, vet inte så noga faktiskt. Men det går nog att googla lite?