söndag, februari 17, 2013

Lat+semla=tjock

Idag har jag tillbringat större delen i sängen och varit extremt lat. Skyller dock detta faktum på att den elektriska värmefilten lockar när det är svinkallt inomhus.

Hann med att läsa igenom nästan hela min blogg. Det var inte så många klick sedan jag var nyinflyttad i Tokyo och varvade "jobba ihjäl mig" med "partaja järnet". Antingen hade jag roligare kompisar då, eller så har jag blivit gammal för det blir banne mig inte så mycket klubbande nu för tiden.

Numera jobbar jag inte längre ihjäl mig (även om det är rätt intensivt att kasta sig in i en ny roll) och partajar inte heller varenda ledig dag. Eller natt kanske man ska säga.

Däremot bakar jag desto mera!
Häromveckan var det kanelbullar, veckan därpå kärleksmums och idag testar jag på att baka semlor för första gången.

Önskar att jag hade börjat lite tidigare... som det ser ut nu kommer de vara färdiga vid 23-tiden, men det kanske beror lite på att jag fick slut på mjöl mitt under bakningen. Orutinerat värre! Sitter och väntar på att bullarna ska jäsa klart (så jäkla svårt det här med torrjäst) så att jag kan poppa in dem i ugnen. Sen ska jag göra egen mandelmassa också, för det är inte nåt som man bara kan springa och köpa i mataffären här i Japan... Vet inte vad ni ska med färdig mandelmassa till när ni har färdiga semlor ni kan köpa i Sverige.


4 kommentar(er):

Syrran sa...

Mandelmassan är till för alla oss laktorintoleranta som inte kan äta köpe-semlor utan får baka egna :)

Anonym sa...

Åh, hur länge sedan som helst sedan ag fick njuta av rn hederlig svensk semla! Kan man finna dessa godbitar i tokyo, månne?

Rim sa...

Njä.. Man kunde nog hitta blåbärssemlor på Ikea för ett tag sen. Annars är det bara att baka själv...

Anonym sa...

Önskar jag hade en ugn som fungerar!