måndag, oktober 25, 2010

Aokigahara – läskig jävla skit

Japaner är experter på att åka nån timme eller två utanför staden när de har en stund över, och kolla på banala, men trevliga, saker som sjöar. Eller höstlöv. Eller... andra saker som vi har tonvis av hemma i Sverige och inte behöver göra särskila utflykter för att se.

Jag har alltid förundrats över deras förmåga att förundras över såna saker, och eftersom jag är ledig i morgon, och det ska vara relativt fint väder, tänkte jag ge mig ut och uppleva detta typiskt japanska. Så jag googlade dagsutflykter utanför Tokyo, och hittade någonting makalöst makabert.

En skog, vid en liten by vid Fujibergets fot, dit människor beger sig för att ta livet av sig. Så många att man satt upp skyltar som uppmanar folk att tänka om och söka hjälp.
Så många att man årligen genomsökte skogen efter lik och aldrig kom tillbaka tomhänt.
Och vet ni vad som händer när man hittat ett lik?
De som arbetar som skogspatrull bär ner liket till stationen och lägger det i ett rum specifikt för lik efter självmördare och sedan måste någon sova i samma rum!
För om man lämnar liket ensamt kommer dess spöke skrika och liket kommer börja röra på sig!

Efter att ha läst om den här skogen tog det mig en bra stund igår natt att sluta titta efter spöken runt varje hörn. Sen hjälpte det inte att det fanns tonvis med bilder på folk som hängt sig i skogen, att skogen beskrevs som kusligt tyst eftersom träden växte så tätt att det inte blåste särskilt mycket vind i den, att det tydligen är en skog som länge förknippats med japanska demoner, eller att ha läst att det finns någon koncentration av någon gas, efter vulkanisk aktivitet för tusen år sen, som tydligen förvirrar kompasser så att folk som gått in i skogen utan avsikt att ta livet av sig också går vilse och... tja... dör...
10 kommentar(er):

Jakob sa...

Det där är verkligen jättekonstigt. Ibland slår det mig att du faktiskt bor i Japan, världens konstigaste land. Känns det bra?

Constantin: sa...

Fan vad obehagligt. Det låter inte som ett kul utflyktsmål...

Erik sa...

Så... Ska du eller ska du inte åka ut till självmordsskogen?

Syrran sa...

Men hallå!!! Passa dig jävligt noga för att gå vilse och typ dö pga skogen som fuckar upp kompassen i din iPhone! Jäääävligt noga, säger jag! För dör du så åker jag till Japan och dödar dig! Hör du det?! Passa dig!

Rim sa...

Inte!
Jag ska inte åka dit.
Jag är faktiskt skiträdd för spöken och självmordsskogar!

Syrran: Den där kommentaren blev riktigt läskig på slutet!

Jakob: Det känns nog för det mesta jävligt bra. Jag menar, kolla på allt som inte har med självmordsskogar att göra. Det är ändå en del...

Tigertass sa...

Obehagligt. Konstigt. Fin blogg du har. verkligen intressant och rolig att läsa. Jag tittar gärna in igen. Jag bloggar också om Asien men jag har precis startat min blogg

Pontus sa...

Har också hört om den där skogen. Makabert och tragiskt. Det är intressant att japaners skrockfullhet inte ens lämnar dem när de står på randen av att ta sitt liv i våndor. Skulle jag faktiskt tro på spöken, gud, demoner och liknande så skulle jag nog inte bli trött på livet i första hand. Make sense?
Det jag blir mest arg av är att regeringen menar att det är den ekonomiska krisen som ökat antal självmord. Men Japaner har alltid varit överrepresenterade och en knas i ekonomin är knappast huvudskälet. Självmord har ju historiskt (och även nu) setts som ett ärofullt slut för att visa att man tar ansvar för misslyckanden.
Japaner, tänk om gör rätt!

Syrran sa...

Flåt... Det var inte meningen att vara creepy. Jag är bara rädd om dig ^_^

Syrran sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lina sa...

Been there. Done that. (Promenerat i skogen d.v.s., inte tagit livet av mig där)

Var inte så läskigt faktiskt, hittade inga lik, bara en lugn och vacker vinterskog.