onsdag, oktober 27, 2010

New York Joe - Shimokitazawa

Som ni kanske har förstått vid det här laget gillar jag att vara i Shimokitazawa rätt mycket.
De har donuts, stans godaste kaffe, risköttbollar, ett Village Vanguard, en riktigt billig grönsaksaffär (obs! sällsynt i en stad där du ofta betalar 15 spänn för en tomat. Ja. Jag sa EN.), och en allmänt go atmosfär med massa små butiker att kika in i.

Men sörrni, häromdagen hittade jag nog min favoritbutik hittills – New York Joe Exchange.
Det är en nyöppnad second handbutik som är inhyst på ett före detta badhus.
Hur ser man det? Jo, de har behållt det fina kaklade golvet!

I och med att de är nya har de inte så himla mycket varor än, men det är lätt att hitta riktiga små pärlor där! Bland alla gamla jeans och klänningar hittade jag till exempel en skinnväska från Vivienne Westwood för ynka 7000 yen, alltså knappa 600 SEK, ett bälte från MiuMiu för 600 yen, och en del skor från Prada för ca 2000-3000 yen.

Dessutom har de extremt trevlig personal som gillar att småprata och är pratar hyfsat flytande engelska! Väl värt ett besök om man gillar att fynda märkesgrejer.
Eller om man, som jag, har för mycket kläder som man inte längre använder, men inte heller kan med att bara slänga! Och som om det inte vore nog med anledningar att besöka stället så ligger Hara Donuts och fina kaffestället lite längre upp på gatan...
Hurra!Köpte!
– Jag har varit i Sverige en gång!
Vivienne Westwoodskor på badhusgolv.

2 kommentar(er):

tanja sa...

ahhh, vad snyggt! allt!

Rim sa...

Ja, visst är det?
Och ovanligt med så pratglad personal!