lördag, november 27, 2010

Dag 07 - Min bästa vän

Nu är det som så att man inte går på mellanstadiet längre, och får lov att ha fler än en bästa vänner, det vet vi alla. Detta utnyttjar jag till max och har därmed två i Tokyo, en i Hong Kong, en i Holland och ungefär fyra hemma i Göteborg om man höftar lite.


Men jag tänkte att jag jag berättar om en av dem, även fast det är orättvist mot de andra fjorton.
Jag vet inte riktigt hur vi blev vänner, men jag minns, när jag gick i ettan på gymnasiet, att jag tänkte den där blonda, vackra varelsen i parallellklassen bara måste jag bli kompis med!
Inte för att vi gick i någon amerikansk high school där de blonda tjejerna är populära och alla vill vara med dem, utan mest för att jag tänkte att hon verkade väldigt snäll.

På något sätt lyckades vi bli vänner dock. Vi gick och såg någon dålig film på bio, tror jag, och sen tog vi en fika efteråt och det visade sig att hon var precis sådär snäll som jag misstänkte. 
Kanske till och med snällare. 
Och sedan upptäckte vi vår gemensamma kärlek till Michael Jackson och hade Jackson-kväll hemma i hennes källare, med VHS-band fulla med musikvideor och dokumentärer och annat vi hade spelat in från MTV.

Det blev många sleepovers, och mycket pratande och fnittrande långt in på nätterna under gymnasietiden och jag tror fortfarande benhårt på att vi kommer sitta och fnittra, tandlösa och gråhåriga, på hemmet när vi är nittio bast.

Bästa vänner alltså.
Bra skit.

1 kommentar(er):

erika sa...

Är väldigt glad och tacksam för att ha en vän som du som skriver såhär fina inlägg. Tack. Kom hem så jag kan krama dig.