onsdag, augusti 29, 2012

Disneyland, Tokyo

En mycket varm dag tog jag med min lillasyster till DisneySea utanför Tokyo. Vi stod i kö i hundra år i 34-gradig värme för att åka lite vattenattraktioner och Indiana Jones-åkattraktionen. Lite roligt att man, trots sina 24 och 27 år fortfarande kan känna det förväntansfulla pirret av att åka till ett nöjesfält. Disneyparkerna är generellt riktade mot de lite yngre barnen och har inte så himla många tuffa grejer att åka, men det är rätt jäkla kul ändå. Vi sprang runt i Agrabah och lillsyrran såg ut som en arabisk prinsessa, och hälsade på hos Ariel (och jag såg ut som en tönt). Och min syster fick, efter många om och men, äntligen äta pepparpoppcorn.


Visste ni förresten att det bara finns sex Disneyparker i hela världen, varav två ligger i Tokyo?! Disneyland och DisneySea ligger intill varandra, och av någon anledning föredrar jag DisneySea. Har för mig att Disneyland är ännu mer riktat mot de lite yngre barnen. Sedan ligger ett i Hong Kong, ett i Florida, ett i Anaheim, och det för oss mest kända (och mest lättillgängliga) måste väl vara Euro Disneyland i Paris.

Rätt tufft. Rekommenderas om man reser hit med yngre barn, eller själv har barnasinnet kvar. Det ligger en bit ifrån stan, och kostar en del (6200 yen = runt 600 kr) i entréavgift, men när man väl har kommit in behöver man inte köpa några åkbiljetter elle så, utan det är bara att åka.

3 kommentar(er):

Syrran sa...

Hahahaha! SÅ jäkla rolig bild på dig!!!

sara sa...

ååååh jag har precis upptäckt din blogg och är så glad att jag har gjort de.. åker till tokyo nu i september och tycker de ska bli så sjukt kul!

Rim sa...

Oj, vad roligt! Då ska jag försöka blogga lite mer för dig.