onsdag, december 05, 2012

Leka kontor

Att hålla på att fixa med papper dagarna i ända och göra det så snabbt som möjligt är ingen lätt sak om man inte har tillgång till ett kontor med skrivare, scanner, fax etc. och att springa till internetcaféer för att skriva ut ett ynka papper stup i kvarten kan få vemsomhelst att tappa livslusten.

För de av er som befinner er i liknande situationer tänkte jag tipsa om två saker som har räddat livet på mig (eller i alla fall hindrat mig från att tappa förståndet) under den här perioden av pappersfixande.


Den första grejen som har räddat mitt förstånd är JotNot. JotNot är en app som finns gratis i Apple Store och gör att du kan använda din telefon som scanner. Jag fick fippla lite med inställningarna innan jag fick bilder/scannar som gick att läsa, men när det väl var ordentligt inställt funkade det hur bra som helst. Jag har skickat otaliga brådskande "scannade" dokument via mejl, som jag annars hade varit tvungen att åka över halva stan och lämna över själv. Yey.

Den andra är en japanexklusiv pryl som kräver att man kan läsa japanska, eller åtminstone har hjälp av någon som kan. Jag hittade ネットプリント(netprint) när jag googlade efter en vettigare lösning än att behöva gå till ett internetcafé varje gång jag behövde skriva ut ett papper. Internetcaféer, eller mangacaféer, är jättebra om man inte har tillgång till en dator över huvud taget, men det kostar naturligtvis pengar bara för att få använda ett litet datorrum, vilket är ineffektivt om det enda man vill göra är att skriva ut ett papper från sin mejl. (Minns och prisar stadsbibliotekens lov i Göteborg. Fantastiska institutioner!) Man behöver fixa ett konto, och allt är på japanska, men när det väl är gjort kan man ladda upp dokument,  bilder, vad som helst, få en kod och skriva ut dem på närmaste 7-eleven. Extremt användbart i och med att det finns ett 7-eleven runt varenda hörn nästan. 

Man kan också skriva ut dokument och bilder som man har på en usb på alla 7-eleven. Har aldrig testat, men det är säkert ganska smärtfritt det också.

Netprint har nog sparat mig över 1000 yen (100kr) och x antal timmar den senaste veckan. 

0 kommentar(er):