söndag, december 30, 2012

Rookie

Julen är över och de flesta julklappar har hamnat i rätt händer vid det här laget. I år var julklappandet mycket mer begränsat än tidigare och hel del mini-klappar var hemmagjorda i stället för köpta.

En present som jag var himla nöjd med var den här:


...som jag hade köpt till en av mina vänner. Rookie Yearbook One är en slags "best of" en blogg/hemsida som 16-åriga Tavi Gevinson driver. Tjejen började skriva en modeblogg när hon var 11 som fick väldigt mycket uppmärksamhet och hon blev inbjuden till en massa fashion etc. Så för ett år sedan startade hon rookiemag.com, som är en hemsida för tonårstjejer.

Jag hade ingen aning om vem hon var tills jag såg henne på ett Ted Talk för några månader sedan.

  

Om jag går in på rookiemag tänker jag bara på hur mycket jag skulle älskat att ha ett sådant forum när jag var 14-15 och kreativiteten (och nördigheten), feminismen och alla möjliga frågor formligen sprutade ut ur en och jag gick omkring och undrade ifall det fanns andra tjejer som tänkte som jag, för på min skola verkade jag vara ensam.

Gör mig en tjänst, känner ni några tonårstjejer så tipsa dem om rookiemag.

Nu råkar det händelsevis vara så att boken jag köpte till mig kreativa vän (online, för den går inte att köpa i bokhandlar Japan) och omsorgsfullt slog in medan jag tänkte att den verkade så rolig att jag borde köpt en till mig själv, den fick jag i ett inte lika omsorgsfullt inslaget paket av samma vän (som också måste ha köpt den online), så nu har vi ett ex var.

Tomten finns, det säger jag nu.


1 kommentar(er):

Anica sa...

Så länge man är under 20 så funkar det faktiskt. Jag läste själv alla böcker och var då (vid 17 års ålder, idag 21) superfrälst.

Nu är det mest pinsamt

...