söndag, februari 02, 2014

Guam

Hej hopp. Nu är jag tillbaka från en mini-semester i USA, eller rättare sagt, Guam. Denna mikronesiska ö är belägen 3 timmars flygväg från Tokyo och är ett himla populärt resmål för Japaner eftersom det är relativt billigt att ta sig dit.

Jag visste inte så himla mycket om Guam, mer än att många av mina kollegor har åkt dit på semester, och måste pinsamt nog erkänna att jag blev lite tagen på sängen när kvinnan i incheckningsdisken på Narita frågade om jag hade fixat ESTA (inresetillstånd till USA som man kan skaffa online), vilket jag då alltså inte hade. Lyckligtvis gick det att ordna med internet i telefonen och ett kreditkort nära till hands (kostade 14 dollar).

Första två dagarna var det mulet och mycket skurar, så vi höll oss mest till shopping. Finns bara 3 ställen att shoppa på: DFS Mall (Duty Free Shopping), Micronesia Mall och Premium Outlets, och vi gjorde en runda i alla tre. Jag åt min första någonsin Taco Bell, köpte nya Zelda till Nintendo DS och grabben hittade träningsskor. Av dessa tre shoppingställen så var nog Micronesia Mall det enda som var  någonting att ha. Just ja! Och jag spenderade en hutlös summa på K-mart på en massa nödvändiga grejer, som tärnings-UNO, också, så K-mart var definitivt också värt ett besök.

Trots att vi var väldigt långt ifrån USA var det ändå tydligt att det var amerikanskt territorium varje gång vi försökte hitta någonstans att äta. Förutom att jag var överlycklig över att det fanns frozen yoghurt, så var allt typ hamburgare, pizza, friterat eller hade pommes frites som tillbehör. (Eller var typ ramen och sushi, så på så vis märktes det att vi faktiskt var väldigt nära Japan.) Vid slutet på andra dagen orkade jag inte mer fet mat och blev överlycklig när jag hittade en enorm grekisk sallad. 

På den tredje, och sista dagen, sken solen och vi tog igen all badtid. Aldrig sett hav så klart och blått i hela mitt liv som det var i Guam. Sprang runt och gapade "Man ser typ allt! Allt!" i minst en timme, och var så förundrad att jag fullkomligt sket i om jag brände mig i solen, vilket resulterade i att min näsa var knallröd i slutet av dagen (och är det fortfarande).

Och sen åkte vi hem igen.

Nu är jag hemma och glad över att jag kan äta saker som inte är friterade, men ledsen för att jag glömde mina amerikanska skräp/skvallertidningar på planet och för att det visade sig att nintendo DS spelet jag köpt inte passade i min svingamla DS-konsol.

Slut!

0 kommentar(er):