måndag, februari 10, 2014

Hong Kong

Åker en snabbis till Hong Kong i morgon. Klockan är 00:50 och jag har inte packat än. Tänkte gå och lägga mig och göra det i morgon bitti. Som upplagt för att jag kommer drömma att jag glömmer pass/pengar/blir försenad hela natten lång. Tjineling!

3 kommentar(er):

Maggie May sa...

Har funderat på en sak rätt länge och tänkte höra med dig om du har koll! Har läst mycket om att människor med många och stora, synliga tatueringar inte får vistas på vissa offentliga platser, som gym och badhus osv. Stämmer detta överallt?

Jag har många stora tatueringar och skaffar bara fler och fler, men vill väldigt gärna åka till Japan och då även uppleva många typiska japanska grejer, som t ex traditionella badhus. Kommer jag bli portad? Eller finns det ställen där de inte bryr sig? Uppenbarligen tillhör jag inte yakuza eftersom jag är västerlänning liksom… ;)

Andreas sa...

verkar ha blivit en längre resa till Hong kong, eller bara brist på saker att skriva om:p

Rim sa...

Hej Maggie May,
Jo det stämmer tyvärr.

Det finns ställen utanför Tokyo i lite mindre städer och kanske mer privata rotenburo som det heter (och inte onsen som är de stora) där de kan tillåta tatueringar.

Annars är ju ett alternativ att åka och hyra ett privat rum. Inte lika kul som att få bada i flera olika bassänger, men definitivt en skön upplevelse i sig.

Andreas: Ja, jag tappade visst inspirationen lite där!