söndag, augusti 10, 2014

Till V

Okej, jag har varit borta rätt länge. Över ett halvår, minst. Tappat lusten att blogga helt. Av olika anledningar. 


En av dem, insåg jag häromdagen när jag mötte upp ett par twittrare som var i Tokyo för första gången. De ställde en massa "Jag har hört att xyz är vanligt i Japan, stämmer det?" och jag insåg att mina svar var väldigt cyniska och aningen bittra. 

Tokyo är inte längre det underland det var för mig för en 5-6 år sedan. Nu ser jag förbi den neonskimrande 
ytan till det smutsiga, det orättvisa, det fula under lacken. Och det kanske är det jag ska blogga om då, eftersom det är sällan man hör talas om ett Tokyo utanför Hello Kitty, j-pop, tv-spel, manga och galna gameshows. 

Det lär inte bli lika frekvent bloggande som förr, men skitsamma liksom. Det får bli som det blir. 

5 kommentar(er):

FunkyTown sa...

Jag vill gärna läsa cyniska och bittra inlägg tack!

Andreas sa...

roligt att du skriver lite igen, har varit tråkigt på jobbet att inte ha något att läsa, om än cynisk och bittra texter.

då min sambo bodde i Japan i 7 år så har jag redan hört väldigt mycket saker om Japan som jag själv inte uppfattade den tiden korta tiden jag var där.

men jag hoppas att allt är bra annars!

Maggie sa...

VÄLKOMMEN TILLBAKA!!!!

Förstår hur du menar. Tänker att det blir så oavsett vart man bor. Vardagen liksom. Är så sjukt trött på Sverige t ex... men så vistas man en längre tid i något annat land och inser att Sverige är rätt naja när det kommer till mycket, trots allt. Allt förlorar väl charmen oavsett vilket land det handlar om, det kan ju inte ALLTID och förevigt vara spännande. Man måste fortfarande jobba och tjäna pengar för att ha råd att leva och bo... Men jag ser fram emot de cyniska inläggen! Har ett stort intresse i Japan och ska själv börja plugga japanska nu på Stockholms universitet med en dröm att åka dit om några år, men jag är ganska trött på allt det sockersöta och fluffiga. Lyssnar inte ens på J-pop. Vafan.

Anonym sa...

Klart att bilden av ett land förändras och fördjdjupas när man bott där en längre tid. Kör hårt! Vi vill läsa även om den fördjupade bilden!

Anonym sa...

Kul att du är tillbaka! Du har rätt, Tokyos baksida är svart... Skriv gärna mer om den. Behöver en balans till おいしい och かわいい...