torsdag, augusti 21, 2014

Sätt som Japan suger på nummer 1: Öppen rasism

Det här är en typisk grej som det tar några år att komma underfund med, men Japan ÄR rasistiskt. För att få flytta in i den här lägenheten ihop med min kille var vi tvungna att säga att vi var förlovade trots att jag tjänar 2,5 gånger så mycket som honom och därför inte borde ha några problem med att betala hyran. Minns inte så noga, men tror inte ens att lägenheten står i mitt namn, så om vi skulle göra slut så skulle det vara jag som behöver flytta, och varför? You guessed it - rasism. Jag är utlänning och alltså inte att lita på.

Var sjukt frustrerande när jag först flyttade in i min första lägenhet, men jag tänkte ändå: Kanske är det för att jag precis flyttat hit. I Japan hade jag ditintills inte betalat skatt och det enda beviset på att jag skulle ha råd att bo någonstans var mitt anställningskontrakt.

Flyttade in i den här lägenheten 3 år senare, men det var samma visa. Bläch.

1 kommentar(er):

Andreas sa...

det där kände jag också av det året jag var i Japan, och min sambo ännu mer (hon bodde där i 7år, jag i 1år 3månader)

är otroligt hur rasistiska japaner kan vara. lite läskigt också.

kommer ihåg att en gång var det någon som stod på en bil vid korsning i Shibuya och pratade om hur dåliga alla invadrare (gajins) är och hur de förstör Japan med sin närvaro. Detta gjorde han med en microfon och högtalar så att ALLA kunde höra vad han sa....var inte en så rolig dag =(