måndag, oktober 26, 2009

Bloggkändis: Jag.

Det hände någonting helt otroligt när jag stod vid kassan på tredje våningen i H&M Harajuku och skulle skriva på returkvitton idag. Det kom fram en blond grabb och frågade, på engelska, om jag pratade svenska. "Ja..." sa jag, lite undrande och tänkte att han hade chansat väldigt duktigt där. I stället visade det sig att han var framskickad av sin syster, en tjej på 18 bast, som hade känt igen mig för att hon läser min blogg. Det visade sig att de var på resa, och jag vet inte om det hela var en slump, att de traskade in i rätt butik vid rätt tid, men jag fick i alla fall träffa en livs levande anonym läsare.


Brorsan frågade om de fick ta ett kort, och 18-åringen såg ut att tycka att det var ganska skämmigt, men jag tyckte ju bara att det var kul!
Så lillbrorsan tog ett kort på oss utanför entren på H&M innan de sprang vidare ut i Tokyo, och jag sprang tillbaka in till butiken.

Tänk om hennes brorsa aldrig hade kommit fram. Om hon bara hade kikat på mig i smyg och bestämt sig för att springa iväg i stället. Då hade jag aldrig fått veta att nåt sånt här var möjligt!

Erika, du gjorde min dag.
Skicka gärna bilden som lillebrorsan tog, och hoppas ni får skitroligt i Tokyo!

9 kommentar(er):

Vickan sa...

Gud va kul! :D

Anonym sa...

Åh, såpass vad lustigt för jag såg dig också inne på H&M den dagen; jag stod i kön och väntade på att prova kläder och såg plötsligt en jag kände igen... Fast du verkade vara så extremt upptaget och så skyller jag på att jag är sådär "svensk" och inte riktigt går fram sådär hipp som happ. Men ändå, du finns på riktigt!

Jakob sa...

vad mycket svenskar som verkar bo i Tokyo, jag kanske också borde prova på det.

Rim sa...

Vavava, vemvemvem?
Här går jag runt och tror att ingen i Tokyo (förutom Ponchan och My) läser min blogg eftersom jag skriver på svenska, och så finns det tydligen inte bara en, utan TVÅ som gör det!
Galet.

Jakob, klart du ska.
Så kan du också bli igenkänd när du är på H&M!

Erik sa...

tre! :)

Rim sa...

:o

Anonym sa...

Hrm, det är flera stycken på Head Office som tittar in då och då... Bara så att du vet.

Isabel sa...

Erika är min kompis och vi läsar alltid din blogg. Man kanske kan säga att du är lite av våran "idol". Vi skämtade faktiskt om att hon borde leta upp dig, trodde aldrig att hon skulle göra det!

Rim sa...

Isabel, vad roligt! Bra tajming lyckades hon med också!

Anonym:

På Head Office trodde jag nog bara att det var Mary som läste, men ni är ju inga anonyma läsare, så ni räknas inte!