onsdag, maj 12, 2010

Veckans vegolunch II


Ingen tid och inga ingredienser hemma så det blev pasta med sesamolja, chili, pesto och lite vårlök... Inte speciellt inspirerat, eller näringsrikt... men ändå... vegetariskt!

Har en massa tofu hemma, men jag vet inte vad jag ska göra av den!
Tipsa mig!

7 kommentar(er):

Maggie sa...

Åh, jag vill också ha tips på vad man kan hitta på med tofu. Det smakar verkligen ingenting... Men samtidigt så är det liksom gott och en trevlig konsistens ^^

Maja sa...

Var kan man köpa pesto i Japan? :O Min kompis beklagade att hon inte kunde hitta någon, kanske borde tipsa henne isf :)

Epitaph sa...

Papperskorgen brukar bli bäst har jag hört. Din lunchlåda såg dock riktigt fiffig ut!

Nathalie sa...

Tofu är ju djäkligt gott att ha i grytor och soppor och sånt.

Anonym sa...

Stek de i lite matolja så ytan blir stekt och är lite fast. Doppa det sen i soja...

Anna sa...

Skär tofun i centimeter tjocka skivor. Doppa dem i vetemjöl eller majsmjöl. Sedan doppa dem i ägg. Ner i stekpannan och stek lite lätt på båda sidorna. Sedan gör du en dip, som består av mest soja och lite ättikssprit. Typ 3 msk soja och 1/2 tsk ättikssprit (eller kanske en). Till detta kan du äta massa annat gott så som kanske bulgogi och någon sallad med lite sesamolja. Mums!!

Rim sa...

Haha, det blir nog inte papperskorgen för tofun, nu när jag har fått så bra och enkla tips på hur man tillagar den. Ska nog prova att doppa i vetemjöl och ägg och steka till dagens lunchlåda!

Pesto hittade jag på Odakyu OX, men jag tror att det ska gå att hitta på de flesta lite större mataffärerna som till exempel Peacock...