söndag, oktober 16, 2011

20/20

Kan vi prata lite mer om det här med ögonlaseroperationen, tror ni?
Jag känner att det finns mer ni behöver veta.
Jag ska inte tråka ut er med detaljerna, men vet ni att de sätter fast en sugkopp på ögat? Ögat som de har tejpat upp så att man inte kan blinka, och så tar de en sugkopp som ser ut som en uppochnervänd kopp med en tjock gummikant och så trycker de fast den, försiktigt men bestämt, runt irisen får jag väl anta. Det kändes som om det var hela ögat. Och sen säger de till en att fokusera på den gröna pricken hela tiden, men det är inte så lätt när man efter en stund inte ser någonting.
Och sen luktar det lite bränt, och man hoppas att man fortfarande tittar åt den gröna prickens håll, men egentligen är man lite osäker, för allt är svart, och sen är det över.

Nog för att många får perfekt syn, men så är så inte fallet för alla.
Jag, till exempel, har nu 1.5 och 2.0 på höger respektive vänster öga, så perfekt är det inte. Men bra nog. Jag ser nog ungefär som jag gjorde med linser, ibland känns det till och med som om jag ser pyttelite sämre, men det är svårt att veta.

På nära håll vet jag att jag ser lite sämre nu än vad jag gjorde med linser (men fortfarande bättre än vad jag kunde se med det nakna ögat utan linser). I början var jag lite besviken. 20/20 skulle ju resultatet bli! Men så tänker jag på att jag inte har behövt fippla med linsvätska på två veckor nu. Och på att jag kan vara uppe hur sent jag vill utan att att börja gnugga mina ögon som blivit irriterade av torrhet. Och på att jag aldrig mer kommer vakna, efter alldeles för få timmars sömn, och svära en harang när jag satt i vad som känns som chili i alldeles för trötta ögon. Och för det har jag den moderna läkarvetenskapen och Calle Schulman att tacka. Jag hade förvisso funderat på saken i tre år, men det var det här inlägget som fick fart på mig. Nästan ingen väntetid alls, och 14 000 spänn billigare att genomgå en lasikoperation här i  Japan. Dessutom på en klinik som bokstavligt talat har utfört en miljon laserkorrigeringar.
Det fanns plötsligt ingen ursäkt att inte göra det.

2 kommentar(er):

Maggie May sa...

Det här är OT, men jag är lite nyfiken på om du gått någon utbildning innan du började arbeta som visual merchandiser? Eller har du bara gått interna utbildningar via H&M?

Rim sa...

Tjena, nej, det har jag inte, så det är bara den interna utbildningen jag gått. H&M brukar gilla internrekrytering.