tisdag, oktober 18, 2011

Hur man kommer hemifrån effektivt på morgonen

Nu har jag jobbat som VM i över ett år, vilket innebär att jag har gjort en sisådär 300 gryningsskift. Det i sin tur har gjort mig till någonting av en expert på effektiva mornar. Så jag tänkte dela med mig av mina lärdomar, utifall att det finns någon därute som ännu inte behärskar konsten att vara effektiv innan hjärnan ens har vaknat. Så här gör man:


Bufferttid 

Jag räknade rätt fort ut att jag behöver en halvtimmes buffert, där jag kan ligga och dra mig, innan jag kan komma upp ur stängen. Så vad gör jag? Jag ställer min iPhone att ringa en halvtimme tidigare än jag måste gå upp. Om jag måste gå upp klockan 6 ringer första alarmet 05:30, sen 05:40, 05:50, 05:55, 6:00, 06:05 När snoozningarna kommer så tätt inpå varandra att de är irriterande betyder det att det är dags att stiga upp. (För säkerhets skull ställer jag klockan så att den ringer var 5:e minut därefter också, men det brukar jag stänga av när jag väl kommit upp.)

Dagens outfit

Efter otaliga klädkriser på morgonen när man står och glor in i garderoben och kliar sig i huvudet och undrat vad fan man ska ha på sig den här dagen, eller klassikern: vara på väg ut och inse att man behöver strumpor och inte kunna hitta några, har jag väldigt nyligen insett fördelen med att ta fram sina kläder kvällen innan. Kräver noll hjärnaktivitet på morgnonen. Bonuspoäng om man kollar väderleksrapporten.

Get outta here!

Slutligen har jag också tre alarm som talar om för mig när det är dags att gå. När det första ringer borde jag vara klar med frukosten om jag ska hinna. Det andra talar om för mig att det är 10 minuter innan jag måste gå, och nästa när det är 2 minuter kvar, så att jag hinner sätta på mig skorna.

Okej, jag vet.
Det låter som om jag är lite sjuk i huvudet.
Men på fyra år har jag inte kommit för sent en enda gång till jobbet.
I'm just sayin'.

6 kommentar(er):

Jakob sa...

De senaste fyra åren har jag nog knappt varit i tid till jobbet en enda gång. Jag skall ta åt mig av dina tips, tack så mycket :)

Anonym sa...

Du blir mer o mer en lokalbo ;) Osu!

Constantin: sa...

Sjukt effektivt! Känns japanskt. För övrigt inser jag att jag efter dessa år fortfarande inte vet vad VM står för. Eller några av de andra förtkortningarna du slänger dig med. Eller vänta... var det inte typ... Visual... Merchandiser? Kanske?

Syrran sa...

Sjukt bra tips! Ska genast testa! 2 min innan för att knyta skorna blir väl 5 för mig som måste envisas med att skosnörena absolut inte korvar sig (hej OCD!)

Rim sa...

Om jag dog här och nu skulle jag i alla fall ha lyckats effektivisera fyra personers mornar först!

Japp, VM står för Visual Merchandiser, vilket innebär att jag i princip viker kläder. Mer ingående förklaring i det animerade youtubeklippet nedan som heter "What the f*** is a visual merchandiser?"

Anna sa...

Ställer klockan 30 minuter innan jag ska upp, det gör jag redan. Men det där med larm som talar om hur mycket tid som är kvar tills jag måste går, det har jag inte. Så allt för ofta får jag springa till tåget, och hinner oftast med det. Ska inför detta här hemma också för ett tag och se om det går bättre.