onsdag, september 09, 2009

Vansinne!

Två dagar tar det visst innan paniken står och lurar bakom hörnet. Ni förstår, vi öppnar så många nya butiker nu. Nästa vecka öppnar H&M i Shibuya, och det ryktas att det kommer bli den största butiken på jorden. Det blir VIP-fest. Black Eyed Peas kommer, Teriyaki Boyz kommer, och säkert en massa andra japanska kändisar som jag antagligen inte har den blekaste aning om vilka de är.


Och den här öppningen i Shibuya svettas man inför. De här 3000 kvadratmetrarna Hennes & Mauritz får inte gå fel. Måste flyta på utan problem. Smidig, ljudlös perfektion från dag ett är ett måste. Och för att uppnå detta, för att minimera risken för katastrofer, har man tagit alla våra starkaste Sales Advisors och tryckt in dem i Shibuya, antingen som permanent Shibuya-personal, eller som opening support. Det man inte inser, som jag insåg igår, är att lagom till nästa helg finns det inga nästan inga erfarna SA:s kvar i de gamla butikerna. Ginza och Harajuku får i princip börja om från början med allt som man har kämpat för att få till rutin under det året som gått sedan man öppnade.

Kvar kommer jag alltså stå med personal som inte vet hur man gör en påfyllning från lagret, hur man skriver ett dagsschema, hur man måste flytta på varorna när de säljer slut i slutet av dagen, eller för den delen, ens hur man prioriterar vid en butiksstänging.

Ginza kommer nog klara sig rätt bra, ett par veckor kanske innan man hunnit lära upp folk för att det ska flyta på nästan som förut igen, men för Harajuku, butiken med sån fart att du, på allvar, inte ens tar dig tid att springa på toa, kommer det nog råda kaos ett bra tag framöver. Och i det här kaoset ska jag alltså inte bara överleva, utan också se till att min personal inte går sönder av stress. Jag känner att jag måste lägga upp någon form av krigsstrategi, annars riskerar kaoset att vinna.

2 kommentar(er):

Nikku sa...

Jag tar för givet att samtliga anställda fått ett mail om hur tacksamma de ska vara att det är just Rim dom har fått att basa över dom under denna tid. Allt annat vore ju bara märkligt. Märkligt i samma klass som att se Loch Ness-odjuret spela fia med knuff med lilla my.
Alla vet ju att lilla my hatar spel.

Signorina sa...

Jag tycker att de borde slänga in dig i Shibuya H&M också!!! Klart som fan att du ska jobba i den största H&M butiken i VÄRLDEN!!!!