söndag, mars 07, 2010

Mangacafé

För att skriva ut min biljett och lite annat inför Hong Kong beger jag mig till ett mangacafé i Shibuya. Man betalar för tiden man tillbringar där och ursprungligen är det nog tänkt att man ska sitta och läsa några av alla de hundratals mangaböckerna man samlat på ett och samma ställe. Men mangacaféerna har muterat, evolverat och blivit snudd på futuristiska. Jag väljer ett rum med "reclining seat" och får betala runt 200 yen för en halvtimme. Inne på det lilla rummet med skjutdörr finns en en pc, skrivare och en tv, och om man vill kan man dessutom plocka med sig någon av de många dvd-filmerna som finns samlade vid receptionen. Jag skriver snabbt ut mina papper, men fåtöljen är så skön, och jag bestämmer mig för att stanna kvar lite längre. Förser mig glatt från dryckesbaren, som ingår i priset, och drar med mig ett gäng modetidningar, sparkar av mig skorna och lutar mig tillbaka i fåtöljen. Tre tidningar, två jordgubbsslushies och två koppar kaffe senare känner jag mig nöjd, och kliver tillbaka ut i regnet utanför.

Det känns lite som om jag tagit en tripp in till framtiden, och då har jag inte ens berättat om maskinen där du stoppar in pengar, trycker på en knapp och sedan har en rykande het matlåda handen exakt 130 sekunder senare. Väldigt Jetsons, om ni frågar mig...


På mangacaféet ManBoo i Shibuya - tjejavdelningen.

2 kommentar(er):

Cecilia sa...

Det låter som ett helt fantastiskt ställe! Älskar din blogg! Det är jättekul att läsa om ditt liv i världens bästa stad. Toppen att få tips om nya ställen att upptäcka nästa gång vi åker dit (för fjärde gången då!).. Är så avundsjuk på att ni kan njuta av våren nu! Här i Göteborg är det soligt men KALLT! Kram från en av dina trogna bloggläsare..

Rim sa...

Vet inte om jag skulle säga att det är vår. Det var nog bara nåt lurt med vädret häromdagen för nu är det smällkallt igen!

Finns många olika rum på ManBoo (och säkert på de flesta mangacaféer) och är man två kan man välja ett med tvåsitssoffa! Wohoo!