onsdag, november 07, 2007

H&M Utbildning

Utbildningen har kickat igång på allvar nu. Vi sitter i ett klassrum och lär oss H&M-värderingar och hur organisationen är uppbyggd, och jag måste säga att fram till att utbildningen kickade igång var jag en aning skeptisk. Indoktrineringsvarning och misstankar om att jag skulle få ett och annat "Ja, här på H&M är vi som en enda stor familj!" nedkört i halsen tillsammans med en massa andra floskler, och ungefär så har det också varit. Det jag inte väntade mig var att jag skulle köpa hela konceptet. Jag sväljer det med hull och hår. Jag är ombord på husbåtshelikoptern (utbildningen idag började med att H&M var ett hus, sen en båt och sist en helikopter) hela vägen. För även om hela utbildningen kommer vara din typiska "get in to the team spirit"-grej så är det precis det jag känner att jag gladeligen gör.

Vi som har blivit hitforslade från Japan är ungefär 20 stycken, varav tre som kommer lite senare, och vi har hunnit umgås en del med varandra sen vi kom hit i fredags. Än så länge är jag milt förvånad över att jag inte tycker illa om någon alls. Inte en enda. Annars brukar det, i en så här stor grupp, alltid vara någon man känner på sig att man kommer clasha med, men det finns inte en enda sån bland oss och hela gemenskapen genomsyras av (och det här skriver jag på fullaste allvar) hjälpsamhet. Visst kan man hävda att än så länge är livet lätt jämfört med hur det kommer bli sen när vi kommer tillbaka till Tokyo och öppnar upp två nya affärer från scratch, men det känns ändå fint att det ända från starten känns som om vi kommer vara en jävligt stabil och, så småningom, väldigt sammansvetsad grupp. Och framför allt börjar jag mer och mer känna hur kul det här kommer vara, även mitt i allt slit och kaos som kommer uppstå i mitten på september nästa år. 楽しみ〜☆!

3 kommentar(er):

Anonym sa...

Det låter skrämmande likt vår "indoktrinering" under IKEA utbildningen. Vi var dock bara svenskar, så man hann snabbare identifiera "frikitionspotentialer". När problemen dyker, allt som H&M inte har tänkt på, inte förberett sig för, då visar alla andra sidor. Då kommer ens värderingar fram. Men trots allt så har jag ändå en god relation med alla YPPare. Räkna med problem under kommande framtid, men gräv inte ner dig för det, och vikigast av allt, UNDVIK SPEKULATIONER! Ta det som det kommer och var nöjd. Visa andra det också. You like? I go work!

Anonym sa...

Fan jag läser vad jag skrev och ser att min meningsuppbyggnad är svårläslig... Bror måste sluta tro att han är svår.

Anonym sa...

hitta din sida nar jag satt och sokte pa HM japan och mojligheter att jobba dar. hade ingen aning att dem kort igang...synd att man missar sant...

jaja, jag antar att ni soker lite mer folk sen nar det ror sig narmare oppning!