måndag, februari 15, 2010

Alla hjärtans dag i Japan

Tja, jag har ju skrivit om det här förut, men i Japan ger alltså alla tjejer choklad till alla killar på alla hjärtans dag. För att visa att man tycker extra bra om någon ska man helst lägga ner tid på att göra chokladen själv. På LOFT i Shibuya började man peppa redan för en månad sedan med ett "gör-det-själv"-chokladhörn, där man hittar allt möjligt roligt för att få den snyggaste DIY-chokladen."Girls Be Ambitious". Jo, jo.

Om  man inte har tid att ställa sig och tillverka sin egna choklad, som en annan Willy Wonka, har man fortfarande en chans att visa någon att man verkligen tycker om dem, genom att köpa sjukt dyra praliner såklart. Godiva och en massa andra exklusiva chokladmärken, som jag aldrig hört talas om, hade fått en egen våning i Odakyu-varuhuset i Shinjuku. Trängseln var helt otrolig några dagar före alla hjärtans dag, men så såg chokladbitarna också ut som om de faktiskt skulle kunna vara så goda att det var värt att betala nästan 50 SEK/styck för dem.Själv samlade jag ihop några tjejpolare och gjorde hjärtformade kokosbollar till alla på mitt golv, vilket naturligtvis innebar att vi käkade upp det mesta själva. 


Och om ni någonsin är ute efter kokosflingor i Tokyo runt alla hjärtans dag (märkligt sällsynt överallt, ska ni veta), ska ni bege er till Tokyu Hands i Shibuya på en gång. Så sparar ni en massa tid.

0 kommentar(er):