måndag, december 03, 2007

En helg i Göteborg

Jag åker hem till Göteborg över helgen och har fantastiskt trevligt. Här kommer några höjdpunkter:

Fredag:

Mamma lagar min absoluta favoriträtt på beställning: m'loukhia. Svårt att uttala och ännu svårare att beskriva, men om jag skulle göra ett försök så skulle jag antagligen säga nåt i stil med att det är gryta som innehåller kyckling och gröna blad från en jävligt hemlig buske som växer i arabien. (Finns att köpa torkade i närmsta asiatiska livsmedelsbutik.)


Lördag:

Sitta på Stage Door vid Berzeliigatan. Äta nachos och dricka öl med lisebergskaniner och f.d dito. Sedan vidare till Rio Rio och klubben "Taskigt Läge". Atmosfären är trevlig, dansgolvet litet och dj:n spelar helt ok elektronisk musik. Dansgolvet sluttar dock betydligt åt det håll där flest människor samlas eftersom klubben är belägen på en båt. Extra pluspoäng för att musiken spelas på ett sätt som gör att man inte får ont i öronen.


Söndag:

Brunch med tjejmaffian i närheten av Linné på trevliga Egg & Milk. Helt ok frukost- och brunchmenyer för helt ok priser (59:- för frukost 79:- för brunch) och det faktum att det är lite fullpackat vägs upp av att det är inrett som ett 50-tals Diner och personalen dessutom har tidstypiska uniformer. På väg mot Haga snubblar jag, på Kastellgatan, över en liten outletbutik där olika märken hyr in sig i perioder och outlettar sina plagg. Just nu huserar där en del av sommarkollektionen från "Whyred" och på något mystiskt vis får jag med mig ett par Whyredjeans. Jag tror att det kan ha att göra med att de sitter jävligt bra och bara kostar 400 pix.

Nu är jag tillbaka i Oslo och förvånas över att jag med stort nöje ser fram emot nästa gång jag hälsar på i Göteborg. Jag trodde inte ens att jag gillade den staden...

2 kommentar(er):

Marie-Louise sa...

Hej Rim!
Jag stötte på din blogg när jag sökte på H&M och Tokyo. Grattis till jobbet förresten!

Jag bor i Göteborg och ska åka till Tokyo i januari för att göra praktik på Sveriges Ambassad i Roppongi. Därför blev jag glad över att hitta din blogg och läsa mycket roligt. Är övertygad om att det kommer bli sjukt kul där.

Och förresten, vi känner säkert också någon gemensam från Liseberg. Har dock aldrig jobbat med Ingemar, men han jobbade väl på Berget när det begav sig, eller tar jag fel?

När åker du tillbaka till Tokyo för att börja med öppnandet?

Hälsn Marie-Louise

Anonym sa...

det var verkligen en jättetrevlig dag!! hör av dig när du är på hemväg igen. puss.