torsdag, juli 19, 2007

Snygga ögonbryn - Angeredstyle.

Om man tar spårvagnen till Hjällbo, går upp för trapporna, tar till höger, går över torget mot fruktaffären på höger sida men stannar precis innan man kommer fram till den kommer man till Lady's. Där kan man få sig världens snyggaste ögonbrynsplockning om man har lust. Man får också, helt på köpet, en inblick i en annan kultur.

Jag har glömt vilken mångfald vi egentligen har här. I vår lilla stad trängs fler nationaliteter än vad det gör i hela Tokyo. Så jag sitter på salongen med min mamma medan de fylliga damerna som äger salongen fönar bångstyrigt arabhår slätt och samtalar med varandra och de väntande kunderna. Konversationen kretsar mycket kring mat, matlagning och mäns oförmåga att ta hand om sig själva. En av kunderna, också en bastant kvinna i sina bästa år, slänger ur sig ett "Om gud vill får vi se din dotter gift snart" till den ena frisörtanten och fortsätter bestämt med att säga: "En prydlig flicka med integritet, som respekterar sig själv har inga problem att bli gift, och må Gud ge henne den bästa av män, som gör henne lycklig..." och så fortsätter det med förutbestämda fraser en liten stund och de andra damerna nickar och instämmer med hummande ljud och ett och annat "inshalla" - "om gud vill". Och jag fnissar inombords över att den här konversationen låter som om den kunnat ta plats för 100 år sedan.

Jag har aldrig fått ögonbrynen plockade av någon annan förut. Och trots att det är en ganska oskön procedur att ha någon som rycker en i ögonbrynshåren är det väl värt både tiden och pengarna. Ögonbrynen inte bara plockas, de klippsockså, och fjunhåren plockas bort med tråd. Jag har aldrig förr haft så välansade och välformade ögonbryn!

2 kommentar(er):

Anonym sa...

Japan skall vara det mest homogena landet i världen, om jag minns rätt. Andelen utlänningar uppgår till 1,56%, efter en chockartad höjning förra året med 0,3% eller vad det nu kan ha varit...

Anonym sa...

Show me the brows sis! In the neonlight of Tokyo. Är du här nu tro?