torsdag, juli 23, 2009

Slå ut alla toalettväggar!

...ropar Hanna Fridén i sin blogg. Hon är trött på att vänta 10-15 minuter på att få kissa på krogen, och undrar vem det är som har fått för sig att brudar är så himla blyga inför varandra.


Va? Va?! VA?!

Själv undrar jag vad det är för fel på människor som bygger toabås där väggarna eller dörrarna inte går hela vägen upp till taket eller ner till golvet. Bara tanken på att folk kan höra vad man har för sig på toa gör att det tar minst dubbelt så lång tid för mig att kissa. Behöver seriöst en fem minuter till att meditera:
Det är ingen faaaaraaa, ingen bryyyyyr siiiig om att jag kissaaaaar.

Och de gånger man är skitnödig går det absolut inte om det finns minsta lilla risk att någon som står utanför skulle höra bajsljud. Det spelar liksom ingen roll hur nödig man är.
Går. Bara. Inte.

Men så är jag ju i Japan, landet där toaletter är avancerade apparater, och till min stora förtjusning har hälften av alla toaletter knappar som magiskt framkallar ljud av porlande vatten. Oh, the joy!

Varför har inte alla toaletter det, undrar jag?
Slår vad om att det skulle förkorta alla toaköer med minst 50% oavsett dörrlängd.

4 kommentar(er):

Summer Nyfiken sa...

Den här förfrågan har du säkert fått alldeles för jävla många gånger men jag lägger fram den ändå med tanke på att du verkar hur soft som helst efter att jag lusläst din blogg. Jag är inplanerad att åka till Tokyo i april och vara där i ca 1 månad, ev längre. Skulle det vara ok, när det väl närmar sig, att fråga dig om tips om var man bör bo, besöka, klubba, äta, leva livet? =).

/Summer Nyfiken

Rim sa...

Klart lugnt.

Och det är en fin årstid du har valt.
Har du tur hinner du se körsbärsträdsblomningen.

Summer Nyfiken sa...

Lysande!
Jajjemen, var lite planerat så. Hoppas du får en bra dag.
Keep up the good work.

/Summer Nyfiken

Hanna Fridén sa...

Man skulle kanske kunna göra en kombination? Några fina lyxtoaletter av typen du efterfrågar, och sedan den typen jag efterfrågar. Jag menar, SJÄLVKLART måste man ha kvar bås också. Jag skulle exempelvis inte vilja byta tampong helt synligt för alla! På killtoaletter brukar det finnas både pissoarer och bås och det vore fint om det fanns för tjejer med! Det vore nog det bästa!