onsdag, april 28, 2010

Dan före doppare... eh...

I morgon alltså.
Golden Week.

I ungefär ett ögonblick undrar jag ifall det kanske blir annorlunda, lugnare, i år.
Men sen ser jag att vädergudarna har förbarmande över oss denna heliga shoppingvecka så från och med i morgon blir det uppehåll. Lördag-måndag ska det tydligen bli upp till 24 grader varmt.
Första helgen efter löning.
Alla är lediga en nästan en hel vecka i sträck.
No such luck.

Har gjort sjukt mycket övertid de senaste dagarna för att hinna med allt jag måste göra. Så trött att jag lyckades somna framför datorn nyss fastän klockan bara är 19:30.
Om det inte vore för att jag har slängt i en tvätt i tvättomaten nere på hörnet skulle jag bara fortsätta sova... ända till i morgon bitti...

måndag, april 26, 2010

Fashionista ExtraordinaireDagens outfit.
Men kjolen var så kort...
Kanske om jag...


...sätter på mig ett par trosor utanpå strumpbyxorna också!
Ja!
Känns... mer påklätt då.
Fast så kom jag ihåg...
Underkläder utanpå kläderna är nya modet, ja?


Skippade kjolen helt och gick ut så här i stället!
Veeery fashion...
Promise!


Skam i kroppen?
Neshdå, sån har jag inte...

måndag, april 26, 2010

Brudar!

 


Tjejerna som stängde butiken igår...
Fint gäng...!

lördag, april 24, 2010

Förra året...Här har ni en favorit i repris från förra årets Golden Week:
Jag var på väg in till jobbet en dag och började filma den vanvettiga kön som gick i kringelikrokar, runt husknuten, och till sist ända bort till baksidan av huset och personalingången...

lördag, april 24, 2010

Golden Week 2010

Nu mina kära vänner... nu känner man att den är på gång.
Jag pratar förstås om Golden Week.
Helvetesveckan.

En vecka kvar till hela Japan kollektivt går in i någon slags shoppinghysteri.
Jag lägger scheman och darrar i galoscherna.

Men det kommer gå bra.
Av de som jobbar i Harajuku nu är det bara jag av avdelningsledarna som var med förra året.
De andra liksom ojar sig litegrann och tänker att det kanske är lite tunt med personal på sina ställen, men jag, jag får lite svindel när jag ser över allas scheman...
Fast i och med att jag har förra årets erfarenheter med mig har jag styrt upp.
Så att vi undviker att upprepa de största misstagen.

Om Golden Week är en bergochdalbana, så är vi nu enerverande långsamt på väg upp för den där första backen... och det är med precis samma känsla av "Det här kommer vara läskigt släpp av mig jag vill inte dö!!!" som en riktig bergochdalbana. Det är bara nu man har tid att oroa sig, slita sitt hår, få svindel.
För sen, när Golden Week slår till, är det bara att hoppas på att man sitter ordentligt fastspänd, och BAM!

...så är det över.

fredag, april 23, 2010

En ynka dag...Jajajja.
Jag var vegeterian en gång i tiden.
I två år åt jag inget kött alls, men så plötsligt en dag blev jag jävligt sugen på korv.
Jag har aldrig riktigt ångrat att jag gick tillbaka till att bli köttätare.
Jag älskar att äta kött.
Kanske är det för att jag älskar mat över huvud taget och det är så mycket gott man går miste om som vegeterian...

Men ok... för jordens skull dårå.
EN dag i veckan kan jag ju faktiskt välja att äta vegetariskt.
Vill inte ni också ha lite kollektivt dåligt samvete med mig så kan vi alla äta vegetariskt en dag i veckan tillsammans?
Det känns ju som om man gör mer skillnad ifall man är fler, menar jag.

Tell you what, om 10 pers hakar på det här med att välja vegetariskt en dag i veckan lovar jag att bildblogga min Veckans Vegetariska Lunch...
Visst vill ni se bilder på gulliga japanska lunchlådor, va?

torsdag, april 22, 2010

I ♥ LUNCH!
Köpt en ny matlåda. Den inte bara talar sanning, utan ska också få mig att faktiskt laga, och ta med mig, lunch oftare till jobbet. Någon gång i sann supportanda lovade jag tydligen min syster att jag skulle bjuda på hennes biljett till Tokyo i sommar ifall hon klarar sin uppkörning innan dess. Sen insåg jag att jag i så fall inte måste köpa bara en, utan två, tur och returbiljetter ifall jag själv också vill hälsa på hemma i sommar... Summan av kardemumman är att jag nog måste börja spara pengar. Och alla vet att you've got to spend money to make money, hence: mitt inköp av ny matlåda.

Men jag garanterar att det funkar redan. Lagade pasta med köttfärssås vid midnatt igår innan jag gick och la mig som jag ska ha med mig till jobbet idag...

torsdag, april 22, 2010

Inokashira park presented by CameraBag for iPhone

Helga

Colorcross

Magazine

Jag åkte ut med Helga idag till Inokashira Park i Kichijoji eftersom det var så fint väder ute. Det visade sig att jag verkligen hade supit bort min kamera i förrgår, så de enda bilderna jag kunde ta var med iPhonen, och jag använde såklart min nyupptäckte CameraBag. Inte så pjåkigt ändå, måste jag säga...

Vi promenerade mest runt i det fina vädret och pratade en massa skit. Sen köpte jag en studsboll i en sån där apparat där man stoppar i en peng och vrider om, och så gick vi och studsade den mellan oss och det var farligt nära att den hamnade i vattnet ett par gånger... Men den kostade bara 100 yen så det hade inte gjort så mycket...

Och framåt kvällen mötte vi upp Helgas fina vänner och  Marie-Louise, som är fast i Tokyo på grund av det där askmolnet, och gick och käkade Okinawa-mat i Harajuku. Fick tillbaka min kamera också. Hurra för det! Nu ska jag gå och lägga mig, innan klockan blir tre...

Har haft två underbart slappa dagar och tycker nästan att det är lite synd att jag måste bege mig tillbaka till jobbet i morgon...

onsdag, april 21, 2010

Follow me...
Kunde inte låta bli att köpa de här strumpbyxorna på etsy.com. En follow me för twitter och en follow me med en vit kanin... De här strumpbyxorna skulle säkert vara helt sjukt roliga utomlands, men i ett land där text på engelska på kläder bara antas vara löst sammansatta ord tror jag tyvärr inte de kommer generera den uppmärksamhet, eller twitterfollowers, de egentligen förtjänar...

tisdag, april 20, 2010

50's Diner?


Ni ska bara veta hur nöjd jag är med min ståltrådsinredda håraccessoar! Inte bara för att folk ger mig väldigt roade blickar i den, utan för att, bara genom att ha den i håret, gör att jag ser ut som om jag hälsar på från 50-talet... Inte alls dumt för en liten tygbit med ståltråd i!

tisdag, april 20, 2010

Och så lite iPhone appar...
Jag och Tomoko äter inte bara hamburgare, eftersom Tomoko är relativt nybliven iPhoneägare delar vi självklart med oss av våra bästa appar.

Mina flitigast använda är fejjan och twitter, även om fejjan tenderar att krascha när jag ska komma in på min profilsida. Och sedan en app som jag helt nyligen upptäckte att jag hade laddat ner, pengar kostade den också, så det måste ha varit nån slags tequila inblandat, men den är väl värd pengarna: CameraBag. Man tar en bild och sedan kan man välja bland olika versioner av den, till exempel; Polaroid, Svartvit, 1962, 1974 eller Helga (som i bilden på Tomoko ovan). Och sen, for good measure, även en Fortune Ball.

Tomoko tipsade om Celebrity Gossip och Eki.Locky som räknar ner till nästa tåg går från valfri station. Sjukt användbart! Så många tåg jag kommer hinna med nu, när jag kommer veta från början att jag hinner om jag springer... eller inte hinner även om jag kutar benen av mig...!
Typiskt bra app att ha i telefonen i Tokyo.

tisdag, april 20, 2010

Min dag idag...

8:00    Vakna, tänka: ...inte värt det, Somna om...
10:00  Vakna, tänka: jag är sjukt hungrig... inte orka göra nåt åt det... ligga kvar i sängen
11:00  Prata i telefon med Helga. Hon är också sjukt hungrig.
11:30  Gå ut och handla frukost på 7-eleven. Laga jordens bästa ägg- och toastfrukost. Dricka EN LITER apelsinjuice... och en halvliter bananmjölk.
12:30  Kolla ett avsnitt av Greek.
13:30 Duscha i en halvtimme, och öppna dörren i bara handduk när postmänniskan kommer med min hitbudade legitimation, den som jag tappade bort i Osaka.
14:00  Man blir trött av att duscha. Tupplur.
14:30  Börja sminka mig.
15:00  Man blir trött av att sminka sig. Kolla ett till avsnitt av Greek.
16:00  Klä på mig och ge mig ut för att träffa finaste Tomoko som är tillbaka från Korea efter hela två månader av supportande av deras nya butik.
18:00  Äta världens största hamburgare med avokado och mozarella på The Great Burger i Harajuku.
22:58  Blogga om det. Fortfarande galet mätt.

tisdag, april 20, 2010

Välkommen tillbaka, Helga!

Det är inte bara för att jag ansvarar för helvetesveckan som det är tyst på bloggen. Minns ni Helga? Som jag brukade gå ut och göra stan med förr om åren, när jag bodde i Japan och inte jobbade på H&M?
Well, sen hon flyttade till Shanghai för några månader sedan har jag inte sett röken av henne, men nu är hon tillbaka på semester i två veckor.

Igår mötte jag upp henne, min Tokyobrorsa och Calle, som jag brukade gå och handla glasögon med när det begav sig. Brorsan träffar jag nästan aldrig längre, eftersom han tydligen missat att jag bytt telefonnummer, och Calle bor inte i Tokyo längre, utan var bara här på affärsresa, som det så fint heter, så det var ett gäng som inte hängt på flera år som möttes upp vid Hachiko igår.

Det började med väldigt mycket mat och ännu mer öl och någonstans på vägen blev vi polers med ett helt gäng salarymen och women som satt vid bordet intill och nog undrade varför fyra utlänningar pratade flytande japanska.

Vi drog också till den där helröda lilla baren, med kristallkronor, i Shibuya där man inte får ta kort, där Brorsan fick för sig att alla skulle dricka pepparvodka. Superäckligt, ifall någon undrade. Det var skitroligt ända fram till att jag stapplade iväg till sista tåget. Jag åkte den långa vägen hem, via Shinjuku, och lyckades missa min station så att jag till slut fick ta en taxi hem i alla fall.

Så här i efterhand kan jag konstatera att även om japanerna alltid förundras över min förmåga att tåla alkohol väl, ska jag inte tro att jag kan dricka ikapp med ett par rejäla svenska grabbar utan konsekvenser... Idag har jag således inte varit särskilt pigg alls, och antingen behöver jag verkligen städa, eller så har jag eventuellt supit bort min kamera på riktigt...

fredag, april 16, 2010

Spårvagn!

Så var man ledig igen! Hade gjort fina planer för dagen, men de blev omkullkastade, så nu har jag suttit och fipplat med scheman inför hell week om två veckor en stund och börjar fundera på om det ändå inte är dags att ta och ge sig ut en sväng. Känner mig lite osugen på att sätta foten utanför dörren när det regnar som det gör, men har en idé om att jag ska ta spårvagnen (den enda spårvagnslinjen i stan!) som går här från Gotokuji, och ta mig bort till mina gamla hemtrakter vid Futako Tamagawa där det finns ett balinesiskt massageställe som är helt löjligt bra... 


Regn, spårvagn och böcker på svenska. 
Precis som hemma faktiskt.
Gillar't.

fredag, april 16, 2010

I ♥ tofu salad


I ♥ tofu saladtorsdag, april 15, 2010

YAKITORI


Träffade Marie-Louise, som är i stan igen, för lite halvhjärtad skoshopping (kasserade mina svarta ballerinaskor efter senaste dagarnas regn) och sedan för Yakitori i Shimokitazawa.

Först var vi jättejättehungriga, sen var vi jättejättemätta.
Beställde in alldeles för många kycklingspett och sallader...
Nästan så att jag fortfarande var lite mätt när jag vaknade idag...
onsdag, april 14, 2010

Stora accesoarer...

Största möjliga accesoarer, kortaste möjliga shorts var nog tanken när jag klädde på mig i morse.
Vet inte... jag tycker att det funkar rätt bra, jag.

måndag, april 12, 2010

Regnskor

Kan vi nu alla samstämmigt komma överens om att de här skorna kan
vara de finaste regnskorna någonsin?

lördag, april 10, 2010

JORDENS bästa solbrillor?

I think so....

lördag, april 10, 2010

Veckans shock

Joromensåatteh...
"Summer", som brukar kommentera här ibland, är inte alls en tjej som springer runt i blommig sommarklänning med det blonda vågiga håret fladdrandes i vinden, utan en kille!
Visserligen med vågigt hår, men längre än så sträckte sig inte likheterna med min bild av denna läsare.

Efter att ha träffat både Pixie och Summer i Tokyo de senaste veckorna måste jag säga att jag är förvånad över hur heta läsare jag har. Om vi tar Summer och Pixie (och den där Mikael jag träffade för något år sedan) som standard måste jag dra slutsatsen att alla mina läsare eventuellt är sjukt heta människor.

Hurra!!!

torsdag, april 08, 2010

Barbie & Nails!


En fin och rolig grej med en del japanska tjejer är att de tycker om att pynta naglarna. När medelsvensson fixar naglarna kanske man drar på någon härlig färg, eller sträcker sig så långt som till en fransk manikyr (porrnaglar!), springer de här tjejerna iväg och blingar naglarna på höjden. Jag och Erika ville också köra manikyr och råkade gå förbi ett manikyrställe på Cat Street som vi tyckte verkade okej... 
Erika valde en peacock-manikyr och jag tänkte först matcha min håraccesoar, men bestämde mig i sista stund för att köra på blått...

När våra händer blivit Barbiefierade, Erikas mer än mina, gick vi och åt tårtbuffé på Sweets Paradise i Harajuku. Förvåningen, och förtjusningen, var total när vi insåg att det var en Barbie-temad variant av Sweets Paradise-kedjan där man köper en biljett i en maskin och sedan får äta hur mycket tårta man vill i 90 minuter. Det finns riktig mat också, pasta och sånt, men det är liksom sekundärt...
Så. Mätt. Orkar inte. Mer tårta...ah.

Våra naglar...


Japanese style-naglar...

onsdag, april 07, 2010

PURIKURA!!!!

Här i landet långtbortistan finns det någonting som heter Purikura. Det är någon förvanskad version av de engelska orden "print club" och är precis som en helt vanlig fotoautomat. Som spelar musik och talar om för dig hur du ska posera. Och sedan låter dig blinga dina små kort till tusen genom att låta dig rita på dem innan de printas ut, under tidspress... De brukar ofta finnas samlade i arkadhallar och kan ha lite olika teman.
Obs!
Oftast är dock temat "rosa".
Jätteroliga att larva runt i ifall man har en snygg kompis med sig och har en stund, och 400 yen, över.

Så här:

Utanför


Inuti


Resultat

Hurra!!!

tisdag, april 06, 2010

Tre timmars sömn...

Jag är alldeles för trött för att blogga.
Någon dag snart, i morgon, eller i övermorgon eller så, tänker jag sätta mig ner och blogga ikapp allt fint som ackumulerats sedan en vecka tillbaka...

Med bilder och allt...

torsdag, april 01, 2010

Shoppa!

Att ha en polare som hälsar på här betyder väldigt mycket för mig. Att ständigt ha någon som kan hålla en sällskap och som man kan prata obehindrat med och som dessutom inte har någonting med H&M att göra är faktiskt en lyx. Men det som betyder allra, allra mest, är att jag äntligen, ÄNTLIGEN har någon som faktiskt sällan tröttnar på att gå i affärer med mig!

Under de snart två veckorna Erika har varit här, har jag shoppat mer (i butiker utanför H&M dvs) än vad jag gjort, totalt, sedan jag flyttade hit för över ett år sedan! Mest i Harajuku, där jag faktiskt oftast brukar röra mig...
Kolla här:Hårgrej (med ståltråd i!) och guldskor (i plast så att jag kan ha dem även när det regnar!!!)


Blommig sommarklänning


Klocka i vit plast (700 yen, alltså knappa 50 spänn!!!)