lördag, augusti 16, 2008

Summering av första veckan i Hong Kong:

Rim - nu 10% sötare

Det första Shoko gör när jag träffar henne är att rygga tillbaka och fråga vad som har hänt? Jag är ju mycket sötare, tydligen. Ansiktet ser annorlunda ut. Har jag gått ner i vikt? När jag försäkrar henne att så verkligen inte är fallet funderar hon en stund och säger sen: " Aaah! Det är för att Hong Kongborna (jämfört med Skandinaverna och Tokyoiterna) inte är lika snygga!" Jag är alltså 10% sötare här, för att alla andra är lite, lite fulare.

Hett vs Iskallt

I Hong Kong måste du klä dig efter två helt olika temperaturer. Ute är det 30+ grader, men inne, i butiker och sådant, är det knappa 18. Så ska du gå i butiker är det koftan på som gäller.

Glasögonormarna regerar

Hetaste Hong Kongmode är överdimensionerade glasögon. De får gärna täcka halva ansiktet, ungefär som solglasögonen gjorde förra sommaren. Kanske är det många Hong Kongbor som har synfel, men jag vet åtminstone en som kör med glas utan styrka.

Kroppskontakt

Här är man inte rädd för att ta på varandra. Ett "Kom jag ska bara visa dig en grej!" åtföljs nästan alltid av att någon tar på dig för att hjälpa dig hitta vägen. Efter fem dagar i butik kramas jag nästan lika mycket med medarbetare som jag gjorde med klasskamraterna första året i gymnasiet.


Min närmsta station är turistsshoppingstråket nr. 1. Tråkigt.
Jag kan också upplysa er om att man ska undvika att köpa elektronik i Tsim Tsa Tsui. I alla fall om man inte har vett nog att pruta.

4 kommentar(er):

hejdetärrasmus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
hejdetärrasmus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
hejdetärrasmus sa...

tsim sha tsui? det låter som sten, sax, påse. kanske är så det går till när man prutar, vad vet jag?

vem är shoko förresten?

BusyBee sa...

Hm, när man prutar på Tsim Sha Tsui och har någon kompis med sig så ska man även passa sig för vilket språk man använder med kompisen... säljarna har många talanger och språk är ett av dem.

Hey, det här har jag alltid velat göra: Jag kan rekommendera en sushi-restaurang i Tsim Sha Tsui. Det finns flera i området, jag har glömt vad denna hette, men de har ett sushi-rullband. De har en bra temaki.