onsdag, januari 20, 2010

Släpp ut mig!!!

Fortfarande lite krasslig, men har inte ont i halsen längre. Inte ont någonstans faktiskt, så länge jag är helt tyst och stilla, bara en hosta som inte vill ge med sig. Blir nog till att stanna hemma i morgon igen. Vågar inte riskera att trilla tillbaka...

Efter två dagar där jag praktiskt taget bott i min säng (jag har ju fortfarande ingen soffa), kollat tv-serier tills ögonen blivit fyrkantiga, läst ikapp på alla bloggar och surfat igenom allt roligt på hela internet längtar jag ut!

Vill cykla iväg till Shimokita, sätta mig på något café och läsa en gammal hederlig bok!
Och dricka massor med te.
Vad sägs om här till exempel...?Chaka Theka Café, Shimokitazawa.

Är det  förresten någon som har tips på en riktigt bra bok?

8 kommentar(er):

Ozzy sa...

Brott och straff är en riktigt bra jävla bok faktiskt, men den har du säkert läst innan. Den är dock opraktisk som åka vagn/metro/pendel-litteratur på grund av omfång.

Rim sa...

Redan läst!

Mer bok?

Anonym sa...

Haruki Murakami - Dance dance dance

Vincey

Rim sa...

Läst så mycket Murakami tidigare och kommit fram till att även om jag gillar drömvärldarna han målar upp har jag inte gillat slutet på hans böcker. Någonsin.

Signorina sa...

The end of mr. Y. Kommer inte ihåg författaren, men det är en bra bok, något åt ungdomshållet. En knäpp bok. Jag tycker om knäppa böcker...

Erik sa...

The End of Mr. Y är inte åt ungdomshållet - ge henne inte idéer om konstiga vi Fem-böcker. Det är en filosofisk thriller, som dessutom är välgrundad både på filosofisidan och på den mer abstrakta fysiksidan (båda ämnena tas upp bra).

Författerskan heter f ö Scarlett Thomas. Hennes andra större publikation heter Popco, vilken också är läsvärd, även om den inte är lika genomarbetad som Mr. Y.

Iaf, mina tips blir Eleanor Rigby av Douglas Coupland samt Atonement av Ian McEwan. En fin studie av ensamhet passar alltid bra, och detsamma gäller kärlekstragedier under andra världskriget.

Nikku sa...

Vill du ha en fantstiskt spännande, romantisk bok med enormt underhållningsvärde rekomenderar jag Änelns lek.
Eller passionen av jeanette winterson. Den var fan helt magisk.

hejdetärrasmus sa...

mitt namn är röd av orhan pamuk är fin.
eller new york-trilogin av paul auster som jag brukar gå omkring på stan och rekommendera till folk jag inte känner med regelbundna mellanrum.