måndag, februari 25, 2008

Hemliga klubben

Denna helgen har bästa killkompisen varit i Oslo och hälsat på, vilket inneburit att jag har varit ute på klubbar hela två helger i rad nu. (En kan ju nästan tro att en är tillbaka i Tokyo så som en är ute och flänger på helgerna nuförtiden.) 

Vi drar på klubb Internasjonalen eftersom ryktet på gatan säger att en rolig dj-duo underhåller där med elektronisk musik. När vi kommer dit är det för mycket folk på nedervåningen, men vi hittar snart en slingrig trappa som vi misstänker leder till ett dansgolv på våningen ovanför. Helt säkra blir vi inte eftersom det stinker så mycket av urin på vägen upp att vi beslutar oss för att överge stället. Synd på dj:arna misstänker jag, men en vill ju inte dansa i kisslukt i alla fall... Beslutet görs lite lättare av att vi inte behövt betala någon inträdesavgift för att komma in.



Istället hamnar vi på The Villa, inte långt därifrån, där det grymt hemliga, isländska, bandet FM Berlin* spelar. Det faktum att de är så hemliga att de inte ens finns på Internet hindrar inte det glada folket på dansgolvet från att sjunga med i alla låtarna. 

The Villa är på det hela taget en ganska soft klubb, med dels ett hemligt, runt rum med soffor längs väggarna där man kan sitta och chilla, och dels ett hemligt dansgolv som jag hade missat totalt om inte killkompisen hade pekat mig dit. På det stora hela taget en helt ok klubb med glada människor. Det här börjar ju arta sig lite, Oslo!

*Hur hemlig måste man inte vara för att inte finnas på internet? Gömmer de sig för någon, tro?

0 kommentar(er):