onsdag, januari 14, 2009

Det man inte vet har man inte ont av... typ.

Om man googlar på HIV-test får man dels upp en sida med HIV-test för hemmabruk och dels en RFSL-sida där man kan läsa om för- och nackdelar med att HIV-testa sig. Fördelarna kan man väl kanske lista ut själv men bland nackdelarna listar de att man kanske inte vill veta, att man är rädd att livet förändras till det sämre om man visar sig vara HIV-positiv, att HIV kräver regelbunden medicinering och kan ses som ett hinder i vardagen (ööööh... duh?) och sist men inte minst det här med smittskyddslagen:


Smittskyddslagen anges ibland som en anledning för att inte hivtesta sig. Testar man sig och har hiv måste man underkasta sig förhållningsregler som kan uppfattas som inskränkande och som lägger allt ansvar på kondomanvändning på den som har hiv.

Ja, för DET kan ju vara jobbigt för en. Om man visar sig vara HIV-positiv och måste använda kondom vid varje samlag. Det är mycket bättre att inget veta OCH RISKERA ATT SMITTA ANDRA MÄNNISKOR MED ETT TÄMLIGEN OTREVLIGT, OBOTLIGT VIRUS än att använda en kondom.
Mycket bättre.
Det förstår ju vemsomhelst.


0 kommentar(er):