tisdag, mars 31, 2009

Tips på bra gitarraffär...




...har ni bakom de röda rislamporna här. MusicLand KEY i Shibuya.


Jag gick in och skulle ha mig en skruttig, billig gitarr. Det är ju så jag jobbar. Flyttar till nytt ställe, skaffar billig gitarr. Och, mest av vana, gör jag så den här gången också. 

Fast till skillnad från andra gånger blir jag överraskad över att jag har en tydlig bild av hur jag vill att min gitarr ska låta, och inga av de "billiga" gitarrerna låter helt rätt. Så jag tänker: "Vad fan, jag provar några av de lite dyrare gitarrerna också, bara för att jämföra. " 

Till min stora förtjusning låter inte de dyra gitarrerna helt rätt heller. Yay! 
Alla utom en gitarr som kostar tre gånger så mycket än den billiga jag redan sett ut, som låter ok. Men för ett "ok" ljud är jag inte villig att betala så mycket.

"Vänta lite, det är en akustisk/elektrisk gitarr, jag ska bara plugga in den." säger herrn som hjälper mig och så slår han på ampen och jag drar med plektrumet över strängarna... och smälter! 

Smälter. 

Lägger huvudet på gitarren och gnyr. 

För jag inser att det är kört: det här är min gitarr.

Och den är inte billig. Men så tänker jag att om det är någon gång jag ska lägga ordentligt med pengar på en fin gitarr så är det ju nu. Nu när jag inte måste lämna bort den eller frakta den över halva jorden någon gång snart. 

Och som ni sett har jag ju köpt både gitarren, ampen och alla sladdar och tillbehör som hör till. Och sen sitter jag här, med hörlurarna inpluggade i amplifiern och rattar på alla knappar (rattar man knappar? Om inte, vad är det man rattar?) och skriver låtar och spelar skalor för mig själv. Flinandes, mind you. (Nåt med det elektroniska som gör att jag inte kan låta bli att flina...)

Men som sagt: Music Land KEY. Fina grejer.

2 kommentar(er):

Erik sa...

Man rattar rattar. Vad jag verkligen funderar på är vad man gör på knappar. Knäpper? Knoppar?

Nåväl, få lite tid över, banda, youtube:a.

För vår skull, okej?

Rim sa...

Jag övar lite först.
För er skull.