torsdag, augusti 23, 2007

Skolstart

Första skoldagen. Första dagen på länge som jag varit ensam hemma och kunnat slappna av. Äta frukost en timme. Bada. Städa lite utan att det kommer nån och virvlar omkring allting fem sekunder senare... det var skönt.

Sen kommer grabbarna hem från skolan. Fixa mellanmål, prata om deras nya klasser och nya lärare, säga åt dem att plocka upp i sina rum. Lillebrorsan plockar lite i jättelådan som han har under sängen, en utklädningslåda och hittar nåt med vita volanger. "Ja! Rim, kolla här!" säger han medan han ler lite busigt. Drar fram en vit volangkjol ihopsydd med ett svart linne som han med viss svårighet sätter på sig. Han blir jättefin. Och den har han sen hela kvällen fram tills det är läggdags och han måste sätta på sig sin pyjamas. Och jag tänker: "Det är himla synd att pojkar inte brukar ha kjol, för han var väldigt fin i den."

3 kommentar(er):

k. sa...

Va synd att du inte tog kort på honom i kjolen.

Anonym sa...

Vänta du bara tills han växer upp lite, svassar runt i Shibuya med volangkjol och linne. Sen när alla killar bär kjol ... uuh, stannar där - blev lite läskigt.

Skulle iof vara luftigt o skönt.

Rim sa...

Ja, precis! Det är ju inte det minsta läskigt! Jag tycker liksom synd om killar som inte kan bära kjol fritt utan att folk tittar lite konstigt på dem...