tisdag, mars 13, 2007

Att lura Döden - Del II

Förr i tiden kunde jag ligga vaken om nätterna i panik över det faktum att jag var dödlig. Någon dag kommer jag att dö och inte finnas mer. Svårt att greppa, eller hur? Hur ska jag hinna allt jag vill?! Tänk vad mycket som skulle vara osagt om jag dog i sömnen inatt.

Numera har jag förlikat mig med tanken. Kanske för att jag känner att jag lever precis så som jag vill leva just nu. Om jag dog i morgon skulle jag dö lycklig. Det låter konstigt, men så är det. Missförstå mig rätt, jag har ingen som helst dödslängtan, jag är bara jävligt nöjd.

Här kommer andra delen i serien om hur man lurar döden.

Se till att det regnar. Kanske även blåser lite. För extra spänningsmoment utförs det här med fördel när det är mörkt ute.

Sätt på dig en mössa med skärm, dra ner över ögonen. Det är inte så noga hur den ser ut, det viktiga är att du ska ha max 1.5 meters fri sikt framåt, 2 om du lyfter på huvudet, sådär som småbarn gör när mössan halkat ner över ögonen.

Sätt dig på cykeln. Kanske, om du känner dig äventyrlig, lasta cykelkorgen full så att det bli ojämt och cykeln drar åt något håll, det är valfritt.

Döden sätter sig på pakethållaren och myser.

Cykla mycket i korsningar. Gärna ganska fort. Se till att någon ringer dig på mobilen så att du måste plocka upp den och svara medan du cyklar. Kanske går det till och med att ordna så att någon ringer och skäller ut dig eller så, så att du blir extra disträ? Lyft på huvudet då och då, lagom för att se en bil, eller ännu hellre lastbil/buss bromsa in bara någon meter ifrån dig.

Sätt hjärtat i halsgropen. Inse att du kunde ha dött. Döden blir naturligtvis besviken, men han fick ju i alla fall åka på pakethållaren. Fira med att göra något dumdristigt.

2 kommentar(er):

Anonym sa...

Det där låter misstänksamt likt var och varannan cykeltur man tar i Japan. Eller bara gult bälte i cykling, svart är förävrigt när man har ett barn sittandes där bak på cykeln, ett där fram, cyklandes i en tyfon med ett sånt där schysst genomskinligt paraply i handen samtidigt som man skickar sms :D Nu det där är att lura döden!

Anonym sa...

han fick iallafall åka på pakethållaren....jag kan se besvikelsen i ögonen