lördag, mars 10, 2007

Simma, sam, summit.

Nu är det äntligen helg! Det dröjde ända till lördag eftermiddag innan helgen kom den här gången. Jag firade helgens ankomst med att promenera bort till Kinuta Koen (en park alltså) och ta mig in i simhallen där för att, tja... simma lite.

Två saker.

Ett: Jag måste skaffa en baddräkt. Gärna heltäckande.

Två: Badmössa. Det är badmössetvång. Fast jag gillar att simma i badmössa (knallorange). Det schwooschar så fint när man simmar ryggsim nämligen. Och nej, jag kollade mig inte i spegeln efter att jag hade satt på den. Det kommer jag aldrig att göra.

Nej, TRE saker förresten.

Tre: Vattnet i bassängen. Inte lika mycket klor som hemma. Jag väntade mig det motsatta. Japaner är ju ändå hygientokiga.( Jag säger bara engångsätpinnar.)

Mindre klor eller ej, efter en halvtimme, när mina ögon hade fått så de tiggde om nåd (Jag är linsbärare även i vatten) var jag tvungen att gå upp. Undrar hur mycket kiss det var i ögonen då, med tanke på den låga klorhalten.

Oooh! FYRA!

Fyra: De hade en baddräktscentrifug! När du har simmat klart och duschat går du till den lilla baddräktscentrifugen, kastar ner baddräkten i den, trycker på en knapp och 20 sekunder senare plockar du upp en baddräkt som inte är drypande våt. Nästan torr är den till och med! Helt fantastiskt!

4 kommentar(er):

KuriÅsa sa...

Låter som om det är minst två saker de svenska badhusen borde härma. 1: Badmössetvånget. Både underhållande och hygieniskt. 2: Baddräktscentrifugen. Hysteriskt smart.

tanja sa...

Tja,

Det är ju rena centrifugcountry;)
Vi har en paraplycentrifug på jobbet. Man kan väl önska att centrifugera bort vatnet efter regnet?! Eller nåt.

Hur blev det med alkoholfri helg?:)

t-in-t

Anonym sa...

Hmm, heltäckande baddräkt, vad sägs om en burkini! :D Blir inte mycket mer heltäckande ;)

Rim sa...

hahaha. Vad roliga ni är! Det BLEV tamejfan en alkoholfri helg!!!

Nästan.

Två glas vitt vin.

Jag tror att jag kan leva med det.