tisdag, maj 15, 2007

Tokyo Disneyland






Grabbarna är lediga på måndagen och Papa-san undrar ifall jag har lust att ta med dem till Disneyland. Moahahhahahh! Ibland har det här jobbet fina förmåner. Så till Disneyland åker vi! Killarna tjatar om att de hellre vill till Disney Sea där de varit förut, eftersom de fått höra att Disneyland är riktat till lite yngre barn. Och det är det.

Mycket "sätt-dig-i-någon-slags-fordon-och-titta-på-saker-medan-du-åker-runt-på-en-räls"-attraktioner. Lite halvsegt, men vi har roligt ändå. Det är ingen nästan ingen väntetid till attraktionerna eftersom det är måndag och japanska skolor inte har ledigt. Sen är det rätt smidigt att alla åk ingår i inträdesavgiften så när du väl kommit in kan du bara ställa dig i kö i vilken attraktion som helst utan att fippla med armband och åkbiljetter.

Som kanin är krumelurerna extra intressanta för min del. Och jag kan säga att jag häpnar över deras energi och det faktum att inte en enda krumelur har med sig någon som kan prata åt dem. Alltså inga clowner eller språkrör över huvudtaget. Å andra sidan ser jag inte ett enda japanskt barn som sparkar, drar eller slår någon av karaktärerna, så språkrören kanske inte är nödvändiga här.

Bästa åket är "Space Mountain", en bergochdalbana som är byggd inomhus. Det är mörkt förutom för de tusentals "stjärnorna" som omger dig. Den är lite läskig, men jag tycker gott att de kunde ha ett ordentligt störtdyk i mörkret. Det hade varit så coolt. Men detta är en bana som är inriktad på fart snarare än den där hisnande känslan i magen.

Bilderna: 1) De här aporna var så otroligt duktiga och helt outtröttliga. Jag fattar inte hur!!! 2) Paraden. Jättelång. Alldeles för hög musik. 3) "Please Waste" står det på de färggranna papperskorgarna. 4) Det första jag ser när jag kommer in. Jag undrar om tjejen själv är medveten om att hon och Mimmi Pigg är likadant klädda... 5) Det sjukt snygga brasset. Ordentliga piratmunderingar! Duktiga var de också! Lite mer showigt än på Liseberg och trummisarna ar så grymma att jag måste filma dem.

Åh, nu saknar jag Liseberg lite. Jag får sticka dit och hälsa på när jag kommer hem.

0 kommentar(er):