söndag, februari 11, 2007

"Around the world"


Efter en karaokekväll som inte riktigt blev en karaokekväll beger jag mig hem från Shibuya innan tågen slutar gå. Besvikelsen över att det inte blev någon karaoke får mig att svänga förbi jazzbaren igen. Ett mycket klokt beslut. Det är andra gången jag är där under min vistelse och bartendrarna Go-kun och Ta-chan är där även denna kväll. Jag beställer en grön drink och får en som smakar mint och heter "around the world". Mycket god.

Go-kun kommer ihåg hur man säger "Skål", "tack" och "varsågod" på svenska. Imponerande. Han kommer även ihåg vad jag heter, och efter en halvtimme i baren tar han fram två Billie Holiday-skivor och undrar vilken låt jag vill höra. Go-kun är uppenbarligen en man med mycket gott minne. Han säger att han är den mest korkade av bartendrarna som jobbar där. (一番 ばか。。。)

Även denna kväll pratar jag med en herre som har någon slags koppling till det fjärran arabien. Herrn som sitter bredvid mig är väldigt mycket japansk affärsman. När jag berättar att jag kan arabiska (det kommer i princip alltid upp när man pratar med en japan) tar han fram en penna och skriver sitt namn på arabiska på en servett. Jag fattar ingenting. Varför kan han det? Återigen får jag ingen förklaring till kopplingen till det fjärran arabien. Så vi pratar en stund om arabiska dialekter och nordafrikanska arabländer innan han sticker iväg. När jag ska gå får jag veta att mina drinkar redan är betalda. Go-kun förtydligar: Det var en riktig gentleman. Han betalade gärna drinkarna eftersom har tyckte att ni hade haft en bra konversation.

2 kommentar(er):

hejdetärrasmus sa...

omg du fick pervez musharraf som sugar daddy!

Rim of Sweden sa...

hahaha. Indeed!