torsdag, februari 12, 2009

Mitt Shu Uemura-rengöringskit är slut och nu har de sänkt räntan igen!

Sist jag skulle flytta till Japan tänkte jag om allt jag inbillade mig att jag behövde: Det blir billigare att köpa det på plats.
Den här gången, när 1000 yen kostar 93 kronor, i stället för 65-70 tänker jag i stället att jag måste köpa allting här. Nu. Och sen släpa med det över halva jorden.
Så sent som idag köpte jag på mig en massa rengöringsprodukter och ansiktskrämer från Décleor, som förvisso är ett dyyyyrt som faen märke, men på Grand Parfymeri har de 20% rabatt på allt fram till Alla Hjärtans Dag. Mycket för pengarna ändå.
Åhlens, som redan från början är dyrare än Grand Parfymeri, kan slänga sig i väggen.

5 kommentar(er):

BusyBee sa...

Men tänk på alla kilon koldioxid som du och ditt bagage kommer att producera. Köp dyrt i Japan istället och rädda vår miljö... eller inte.

hejdetärrasmus sa...

...eftersom Décleor är närproducerat i Japan.

Anonym sa...

Tack för tipset. 20% rabatt är mycket välkommet för fattiga mig, som önskar mig en parfym och gärna en ansiktskräm. Känner att jag är värd det nu. Efter ett helt år utan. Vet inte ens vad för parfym jag vill ha. Känner att jag klev ur "parfymträsket" när jag blev fattig. Och rikare har jag inte blivit .. men parfym vill jag ha.
Tips till mig som vill ha något diskret men ändå sanslöst gott?

Rim sa...

Nesh, spara på naturen är inget jag sysslar med. (Lyckades dessutom inte hitta Déleor någonstans sist jag var i Tokyo...)

Och min absoluta favorit bland diskreta dofter är nog Elisabeth Ardens "Provocative Woman" som är jävligt... mystisk, feminin osvblablabla. Men om man vill ha en parfym som är jävligt lättburen och fräsch gillar jag vahetere... Helena Rubensteins Art of Spa. Mmm...

BusyBee sa...

Deklår kan vara producerat vart som helst. Det är väl fortfarande bättre för miljön att köpa den i Japan... Japanerna är väl inte så dekadenta att de importerar sin parfym med flygfrakt? Nåja, det var bara en off-topic kommentar men det verkar som de flesta här är on-topic.